Sidor

onsdag 4 april 2018

Varm ridtur

Vilken dag! Jag vaknade upp till plusgrader för första gången på flera månader. Så underbart! Dock regnade det, ganska rejält faktiskt, men det var ändå PLUSGRADER.

Under dagen klarnade det upp och när jag kom hem sken solen. Enligt bilen var det 12 plusgrader. Knappt så att jag trodde att det var sant! Tvåsiffriga plusgrader! När hände det senast? Oktober? Jag dubbelkollade med termometern som sitter i skuggan vid altanen och den visade:

Värme! (klockan stämmer inte)
Jag skyndade mig med att få in hästarna. Jag hade fått på mig softshell-ridbyxorna som har flossad insida, men jag fick gå in och byta till tunnare ridbyxor. Det var för varmt. Såååå underbart!

Bosse var på riktigt bra humör. Jag skrapade lite päls på honom. Jag tycker att han inte har så mycket vinterpäls kvar, men där kommer hela tiden mer päls som ska bort. Men snart är han sommarfin igen!

Han var otroligt lugn idag! Vi skrittade lugnt och fint bort till grushålan. Det var lite halt när vi gick ner där, men Bosse tog det försiktigt. Han fick trava lite och sedan när vi kom upp i skogen blev han lite pigg. Isen och snön var så gott som borta.

Han skötte sig fint och jag var mycket nöjd med honom. Det var så underbart att kunna rida i tunna ridbyxor, strumpor, ridskor och shortchaps. Att slippa den goa vinterjackan som jag har bott i sedan november. Att slippa de lite osmidiga vinterridstövlarna. Jag kände mig smidig och lätt i sadeln. Så härligt!

Sol och värme!

Sommarbrallor, ridskor och shortchaps

Soligt och fint i skogen!
När vi kom hem igen fick hästarna sin mat i krubborna och sedan släppte jag faktiskt ut dem och så fick de hö i hagen. Så nu får de stå ute tills det blir mörkt i alla fall. 

Det är faktiskt lite av en chock att det blev så varmt och skönt ute! Igår var det sex minusgrader när jag gick upp och idag 12 plusgrader på eftermiddagen. En rätt stor skillnad! Nu hoppas jag att det här håller i sig och att våren och värmen kommer på allvar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar