söndag 8 april 2018

Ridning

När jag var klar i trädgården gick jag ut i stallet. Jag mockade och fixade med foder och annat innan jag tog in hästarna. De fick lite hö medan jag släpade in balen i stallet för att den inte ska börja bränna i värmen. Och så passade jag på att fylla på vatten i hagen.

När jag var klar med det tog jag ut Bosse på stallgången. Jag skrapade återigen päls. Den jäkla vinterpälsen tar aldrig slut! Han hade varit rätt varm under täcket så jag fick även skrapa bort lite svett. Det får nog bli naken hästar framöver så att de inte kokar i sina täcken. Smutsiga kommer de att bli, men det får jag väl tåla!

Jag kunde till min stora glädje plocka bort rumpvärmaren från sadeln. Den har varit en fin vän hela vintern, men nu är det slut med den för den här säsongen! Så härligt!

Hejdå rumpvärmare!
Vi traskade upp i Obbhultskogen. Bosse var pigg idag också, men inledningsvis mycket lugnare än han brukar vara. Men det gick snart över. Han skulle takta och trava på de mest olämpliga ställen och jag hade fullt sjå med att hålla honom på fötterna.

Vi fortsatte genom skogen mot Axelid och där fick jag honom att fatta galopp. Jag hann knappt ge galoppskänkel innan han for iväg i den galopp jag bad om. Han galopperade jättefint upp för backarna, gjorde ett klockrent byte när han skyggade för något och hoppade åt sidan och höll sedan galoppen jättefint. Han blev rätt andfådd och helt genomsvettig. Jag hade inte fått bort all vinterpäls, utan den krullade sig i värmen.

Så fint i skogen!

Svettig häst

T-shirtpreminär på hästryggen
Vi fortsatte in i skogen och ner till banvallen. Där var faktiskt lite snö och is kvar. Det är ett riktigt köldhål där och det blev väldigt svalt där bland klipporna, så svalt att jag nästan frös. Där var verkligen ingen vårvärme!

Vi fortsatte in i skogen mot Flähult och där hade Bosse väldigt bråttom bland rötter och stenar. Han fick passera en vattenpöl som låg rakt över vägen och sedan blev det väldigt stissigt när vi skulle passera en gård.

Det var några som eldade en hög och det knastrade ju lite läskigt, sedan kom det några hästar springandes och då gick Bosse i passage. Sedan hade han väldigt bråttom i princip hela vägen hem. Det är lite svårt att skritta av honom eftersom han bara halvspringer, så när vi kom hem var han så svettig att jag blev tvungen att svampa av honom. Han tyckte det var rätt gott att bli lite avkyld och såg väldigt nöjd ut!

Efter Bosse tog jag tag i Pelle och hans vinterpäls. Om Bosse fäller så är Pelle ännu värre! Jag kan inte förstå hur mycket päls det kan finnas på en häst!

Jag såg också att han har blivit lite väl rund nu när han har fått lucern och proteinpellets, så jag får nog dra ner på hans fodergivor. Han har ju inte motionerat heller eftersom han har varit halt, så han behöver nog inte så mycket foder längre.

Han njöt i alla fall av att bli borstad och sedan slängde jag på honom tränset och gick en kort runda med honom. Mest för att testa humöret.

Han var hur lugn som helst. Inget kunde störa honom idag! Så cool. Skönt att se honom sådan! Han var så nöjd med att få komma ut!

Nu ska jag snart fixa i ordning paddocken så att det går att rida där. Bosse behöver verkligen börja jobbas där och det hade varit kul att rida Pelle också. Även han behöver jobba lite så att han inte går runt och slår dank!

Pelle på promenad
Vilken fantastisk dag jag har haft! Jag har verkligen nyttjat den till max! Njutit av solen och värmen. Nu är jag rätt trött och har en fin jobbvecka att se fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar