Sidor

söndag 22 april 2018

Lite trädgårdsarbete...

Denna helg har vi jobbat en del i trädgården. När vi gjorde i ordning vid växthuset i somras förberedde vi för vattenförsörjning i växthuset genom att gräva ner rör som det nu var dags att trycka igenom en slang i.

Vi fixade alla grejer som behövdes och sedan satte vi igång. Det gick rätt bra att få i slangen, jag tryckte och Magnus drog i växthuset och till sist var den igenom!

Slang
Sedan fixade Magnus en stolpe där han satte fast en kulventil och anordning för att kunna koppla på en vattenslang. Så gött det ska bli att slippa släpa slangen över hela trädgården i fortsättningen!

Bara till att koppla på slangen!
Så imorgon ska jag ringa Röris så får han fixa en vattenutkastare och koppla på vattnet, sedan är allt klart!

Jag "roade" mig med att luka bort ogräset som hade belamrat min syrénhäck och så lade jag i ordning alla stenar runt den. Blev riktigt bra! 

Idag fick vi äntligen fixat jord till min nya rabatt bakom växthuset. Som jag har väntat! Det skulle ju varit gjort i höstas så att jag kunde planterat lite höstlökar och annat, men det blev alltså inte av, så vi gjorde det nu istället.

Nu ska jag fundera på vad jag ska plantera där. Jag har massor av lökar och grejer, men jag behöver planera lite så att det blir riktigt fint och bra med massor av perenner!

Här ska planteras!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar