Sidor

måndag 30 april 2018

Full rulle!

Oj, vilken dag! Jag fick i alla fall sova ända till sju idag, så skönt! Kände mig riktigt utvilad, faktiskt.

I vanlig ordning började dagen i stallet och efter det blev det frukost och sedan en tripp till Varberg. Jag behövde köpa foder och lite smågrejer på ICA. Senast jag köpte foder fanns inte längre Kraffts Pure Lucern så jag valde istället Granngårdens egna lucern. Vilken jäkla skit! Det var mest mjöl i den säcken, så idag köpte jag den vanliga Krafft-säcken som innehåller melass. Får hoppas att det inte blir någon tråkig effekt av det på framför allt Bosse.

När jag kom hem igen stack jag ut i stallet. Planen var att rida Pelle, men efter gårdagens race i hagen var han väldigt halt igen:(. Så istället för att rida gick jag en kort runda med honom. Han blev lite bättre under rundan för till en början haltade han faktiskt rätt rejält. Men han leade upp sig och blev bättre sedan. Men något är det med det där bakbenet och det var inte bra att galoppera rundor i hagen helt uppenbarligen!

Så jag fick göra i ordning Bosse istället. Idag fick det bli en riktig härlig långrunda i bokskogarna. Jag monterade min GoPro-kamera på hjälmen och håller nu på att redigera en massa film...

Bosse var väldigt lugn idag, men pigg. Han blev rädd för några saker, ardennerhästar, en grind, en stock, en traktor och en sten. Farliga grejer! Här kommer en film på det:



Men annars tycker jag att han skötte sig bra. Vi galopperade en hel del och där var han jättepigg, men kontrollerad ändå. Det blev också mycket trav där på de fina grusvägarna. Jag känner mig så lyckligt lottad som har så enormt mycket fina ridvägar runt omkring mig!

Det var någon som trodde att han var en nordsvensk, förmodligen en icke hästkunnig människa...



Vi blev passerade av en riktig idiot som inte klarade av att släppa gaspedalen. Jag blev så jäkla arg! Jag hatar verkligen personer som inte kan visa hänsyn till andra. Lyckligtvis är Bosse cool med bilar oavsett hur de kör. Men det är ju så jäkla onödigt att passera en häst i så hög fart!

På vägen hem fick vi passera en traktor, den var tydligen väldigt läskig och gick inte att passera förrän den stängdes av...

Annars var han faktiskt superduktig! Jag är så nöjd med honom och tycker verkligen att han sköter sig bra. Han är verkligen så kul att rida ut på!

Efter ritten fick hästarna sitt kraftfoder och sedan släppte jag ut dem i hagen och så fick de går där tills halv tio då jag tog in dem och gav dem hö. Man får passa på när det är fint väder ute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar