Sidor

tisdag 31 december 2013

Pers igen :)

Idag var det alltså dax för Sylvesterlopp i Tvååker. Ett lopp arrangerat av en massa härliga engagerade människor med utgångspunkt i deras car-port. Inga tidtagningschip, startmattor eller annat trams, bara till att springa.

Jag var lite tveksam till om jag skulle springa med tanke på hur dåligt försöket till snabbdistanspass gick häromdan. Men tack vare bästa Emma så kom jag ändå till start.

Planen var att ta mig igenom loppet och jag hade inga större förhoppningar om några tider, så jag tog det lugnt från början (trodde jag). 4:59 är väl lugnt?? Nej, inte i min värld. Det är snarare överfart. Ändå kändes det lugnt. Ingen tung andning, bara lätthet. Fast så brukar det ju kännas första kilometern. 2:a kilometern gick något långammare, 5:14, därefter 5:20 och 5:33. När det bara var en km kvar tänkte jag att jag måste orka öka lite iaf och satte den siste kilometern på 4:58. Dock tyckte min Garmin-klocka att det bara var 920 meter, så tempot var 5:22.

Jag hade häng på några grabbar nästan hela vägen och jag sprang och tänkte på hur kul det hade varit att dra om dem på slutet. Ett tag var jag riktigt nära, men när de ökade på slutet hade jag inte en suck.

När jag gick i mål stannade min klocka till min stora förvåning på 26:04. Nytt pers med 35 sekunder! Helt otroligt! När jag är som minst fart-tränad. Det var ett riktigt kul besked! Nu jäklar ska jag köra intervaller 2014!!!
Här går bästa Emma i mål!

Loppet var mycket välarrangerat, det fanns både trafik-stoppare och vägvisare ute och banan var väl uppmärkt. Jag är mycket imponerad av arrangemanget och kommer definitivt att springa även nästa år. Fast då blir det nog en mil istället. Det var ju en väldigt flack bana, perfekt att persa på!

Det var iaf en skön avslutning på 2013!

GOTT NYTT ÅR!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar