Sidor

söndag 29 december 2013

Helg-jobb

Efter flera dagars regnande och/eller blåst har det äntligen varit tillräckligt bra väder för att vi skulle kunna ge oss ut i skogen den här helgen.

Igår kom vi ut sent, vid tvåtiden på eftermiddagen, men fick ändå gjort riktigt mycket i det stormfällda plockepinnet i hemmaskogen. 

Kvistat, kvistat och kvistat
Idag var vi ute redan vid kl 11 och hade med oss traktorn och skogskärran. Det innebar att det var jag som fick slita medan Älsklingen satt i traktorn och lyfte stock åt mig.

Jag kvistade, släpade stockar och ris och kapade stockar. Älsklingen körde ut virke och ris.

Mycket ris blir det
Enda pausen jag fick var när bensinen tog slut och bensindunken befann sig på ett annat ställe än där den skulle vara.

Vi fick gjort riktigt mycket, vi var ju ute i närmare fem timmar. Mycket rotvälte-kapning, som är riktigt lurigt och kräver att man har hjärnan med sig...
Stor rotvälta, stort träd!
Efter fem timmar var jag rejält mör. Konstigt nog var jag inte hungrig, men ryggen och huvudet värkte. Så vi gav upp och körde hem. Jag tog in hästarna, fixade lite med tvätten, värmde lite mat och sedan hävde jag mig på rygg i soffan. Så jäkla gött!

Efter det passet behövs verkligen ingen annan träning! Nu ska resten av kvällen spenderas framför TV:n. Troligtvis kommer jag att somna om en liten stund:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar