Sidor

måndag 9 december 2013

Ge mig snö!

Nu längtar jag efter snö! Jag älskar att åka längdskidor och när man bor på Västkusten är det långt ifrån självklart att det blir någon vinter överhuvudtaget. Man får vara glad om det kommer en decimeter som ligger kvar en förmiddag, som det gjorde igår. Väderprognosen framåt lovar plusgrader så långt man kan se. Inte bra om man vill åka längdskidor.

Ca 5 km hemifrån mig i Åkulla finns en skidallians som varje år kämpar med att tillverka snö och köra ut på ett ca 3 km långt spår. Det brukar vara där jag håller till som mest på vintern. Det är alltid god ordning och fina spår. Ibland lite för många "nybörjare" som ligger och blockerar spåren eller "kompisåker" i snigelfart och tar upp båda spåren, men är man där tillräckligt sent på kvällarna och undviker helgerna brukar det fungera fint. Men så länge det är plusgrader ute blir det ingen snötillverkning, vilket betyder att väntan på fina spår just nu är lång.

Fast nu har jag precis upptäckt en fantastisk hemsida, skidspar.se där man dels kan söka på skidspår i sin närhet, dels rapporteras det in hur spåren är och om det går att åka. Dessutom kan man få mail när det har kommit in nya kommentarer. Så jäkla bra!

Just nu finns det faktiskt åkbara spår ca en timmes bilväg från mig, fast det handlar bara om 500 meter, men om de blir längre är det ju helt klart värt att åka en bit för att få glida runt lite på skidorna som jag köpte förra året.

Det är bara till att hålla tummarna för att det snart kommer lite snö och kyla. Jag börjar bli lite trött på att klafsa runt i leran i hästhagen när jag går ut med höet på morgnarna också!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar