Sidor

söndag 1 december 2013

Långpass - längst hittills!

Strålande sol, 7 plusgrader, vad mer kan man begära av en långpass-söndag? Tja, det kunde ju blåst lite mindre. Men det var helt OK ändå.

Selma och jag började med att värma upp 2 km lätt jogg. Sedan gick jag 1 minut, enligt min plan och så fortsatte jag så efter varje sprungen km. Funkade helt OK tycker jag. Jag höll mig fräcsh längre och inte förrän vid 17-18 km blev det riktigt jobbigt. Det värkte lite i vaderna och på lite andra ställen i kroppen, men det var bara till att kämpa på. Jag visste ju att jag skulle slå nytt längdrekord, så det var värt att kämpa lite för.

Det var ju väldigt mycket asfalt idag, endast ca 5 av de 22 km var grus. Och jag har inte sprungit så mycket asfalt det senaste, så det var ju lite ovant och kändes i vaderna!

När jag kom hem, stod klockan på 21,95 km, så jag sprang lite till så att jag fick jämna 22:) Inte alls nördigt:). Vi var ute i 2 timmar och 22 minuter. Om man tar bort gångpauserna sprang jag 20.07 km på 2 timmar och 1 minut, vilket ger en km-tid på 6:03. Då slutade sista km med helvetesbacken på 7:09, så den snittiden är jag nöjd med! 6 st kilometrar över 6 minuter, alla andra under!

Det var riktigt fint ute, dock blev det lite kallt om ryggen när jag fick vinden bakom mig och jag hade behövt en väst för att inte frysa. Även vantar hade varit bra den sista biten, då den kalla vinden vinden friskade i ordentligt. Men överlag så jäkla skönt att springa!

Början av passet. Rak motvind!

Precis passerat Torstorp, lite uppförslut på G!

Världsarvet Grimetons Radiostation i bakgrunden

Mer världsarv

Motvind igen, men vackra omgivningar i Tjärby

Infart till fyrverkeritillverkarna Linders

Nära Hunnestad!

På väg hem igen. Vinden i ryggen!

Mot Grimeton!

På väg mot Källäng. inte långt kvar!
Hemma och så jäkla nöjd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar