Sidor

onsdag 25 december 2013

Ett dränkt juldags-pass

Efter gårdagens jul-firande med alldeles för mycket mat och lite rörelse var det riktigt skönt att komma ut och springa idag. Regnet öste ner, men det var ändå behagligt ute. Selma och jag gav oss iväg längs banvallen upp mot Åkulla.

Det har regnat rejält mycket och det är verkligen helt dränkt överallt. Så det blev lite spännande att ta sig igenom skogen. Lite vindfällda träd låg i vägen. Bl.a. det här som brukar vara rejält läskigt att rida förbi, då det var väldigt stort och stod så att hästarna gärna drar sig mot det och man riskerar att mosa sina knän emot det. Inte skönt!
Ett "knä-dödarträd" har fått ge sig
När vi stötte på den här vattensamlingen rakt över stigen trodde jag nästan att vi skulle få vända, men med lite omvägar gick det att ta sig fram ändå.

Dränkt stig
Jag var lite tveksam till att ta mig över den här bron, då man fick känslan av att den när som helst skulle kunna flyta iväg. Visserligen bara någon meters djupt vatten, men med 5 grader i det skulle man ju snabbt bli nedkyld.

Nästan dränkt bro
Efter bron var det också en rejäl vattenansamling som jag fick slingra mig runt.

Mycket vatten
Vi sprang vidare och kom in på en lite mer "stadig" stig/skogsväg där det inte var så mycket vatten. Det blev då lite lättare att springa. Vi höll på att skrämma iväg en flock Highland Cattle som tyckte att vi var det konstigaste de någonsin sett. Så vi fick stanna och låta dem titta på oss lite grann innan vi sprang vidare.

Livrädda kossor med gigantiska horn!
På slutet av rundan var det lite segt, men jag tog mig ändå runt om än i ett väldigt moderat tempo. Nästan 12 km sprang vi och vi var ute i 1 timme och 16 minuter. Skön fortsättning på julen!

När jag kom hem var jag ju bara tvungen att testa mina fina kettlebells som jag fick i julklapp. Och så blev det lite andra styrkeövningar. Klapp på axeln till det:).
Fina julklapparna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar