Sidor

lördag 6 maj 2017

Omplantering och projektstart

Idag har en stor del av dagen tillbringats i växthus och trädgård. Det har varit en helt underbar sommardag! Årets första. Bikiniväder. Så för säkerhets skull smörjde jag in mig i solkräm.

Vilken härlig känsla att få smörja in sig i solskyddskräm!

Jag började med att plantera om mina paprikaplantor som jag har drivit upp inomhus under lampa. Det blev faktiskt några riktigt fina plantor. Röd och gul paprika. Grobarheten var 65% och det stämde rätt bra.

De fick flytta ut i växthuset i större krukor. Tre plantor i varje kruka blir nog bra hoppas jag.

När jag ändå höll på därute planterade jag också om de tomatplantor sol kommit längst. Det var cocktailtomater, drivhustomater, busktomater, körsbärstomater. Massor av tomater helt enkelt. Det ska verkligen bli kul att se hur de växer! Även tomaterna fick stå tre-fyra stycken i rejäla krukor.

 
Jag sådde också ett gäng gula körsbärstomater som jag har fått av en kollega som hade fröer över. Ska bli spännande att se hur de blir.

Jag sådde två rader rädisor i en av odlingslådorna. Och sedan drog jag igång ett projekt som jag har dragit mig för länge... Jag började gräva bort grässvålen runt odlingslådorna. Ett jäkla jobb! 

Tanken är att jag ska ha en rabatt längs långsidan på växthuset. Där ska jag bla plantera ut smultron och blåbär. Kanske något mer.

 
Det är ett jäkla jobb att gräva bort grässvål! Jag ska lägga makadam runt odlingslådorna, så allt gräs ska grävas bort. Jag gjorde väl kanske en fjärdedel idag. Det är ju så tråkigt att gräva... och tungt! Men det blir nog bra till sist!

Magnus gjorde också ett jättejobb och körde med jordfräsen i vårt gamla potatisland. Tanken är att odla olika sorters kål där i år och ha potatislandet på ett nytt ställe. Jag kommer att få luka bort allt ogräs eftersom det har fått växa nästan ohejdat. Men det ska nog bli fint att plantera ut lite kål där sedan! 
 
Nu blir det grill här hemma och sedan somnar vi nog gott framför TV:n. Lika trötta båda två...:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar