Sidor

torsdag 25 maj 2017

Ledig, solig dag

Det finns inget bättre än kombinationen ledig helg - solig helg! Så underbart! Och dessutom värme!

Jag började denna dag med att köra en tur till Gekås för att göra en snabb runda där. Handla uteblommor, krukor och lite annat. Jag var där när de öppnade och det var kö in, men när jag hade tråcklat mig förbi kem och alla människor öppnade det upp sig och blev rätt tomt.

Jag behövde många krukor att plantera gurkor och meloner i. Jag har ju lyckats driva upp en hel del plantor som nu behövde planteras i en riktig kruka. Dessutom ville jag köpa lite blommor till mina utekrukor. Penséerna har ju sett sin bästa tid nu och man är ju rätt trött på dem, faktiskt.

Jag hittade en jättefin bägarranka som jag såg direkt skulle göra sig mycket bra på altanen på framsidan. Sedan blev det lite andra smågrejor utöver det jag skulle ha. 50 minuter tog det och jag slapp kassakö!

När jag kom hem åt Magnus och jag frukost på altanen. Första gången för i år! Det var helt underbart! Soligt, varmt och gott! Jag sa till Magnus att det finns ingenting som skulle få mig att vilja vara på någon annan plats!

Finfrukost på altanen
När vi hade ätit frukost kom jag på att jag hade glömt att hämta in hästarna till vinterhagen, så det gjorde jag. De kan rutinen nu. Kommer när jag ropar på dem och går snällt in i hagen.

Sedan satte jag igång med alla planteringar. Jag började med bägarrankan. Den blev riktigt fin där i hörnet på altanen!

Bägarranka
Jag planterade nejlikor, verbenor, lobelia och annat kul i övriga krukor. Såhär fint blev det i den andra krukan på altanen: 

Nyplanterat
När jag var klar med blommorna fortsatte jag att plantera gurkor och meloner. Jag planterade även mina kruksolrosor och smultron och jordgubbar. Krukhallonen åkte ut på altanen. Jag stöttade upp tomaterna (som växer som hejsan nu) med längre pinnar. Och så luckrade jag jorden i odlingslådorna. Inte så mycket ogräs där nu, men det försöker hela tiden.

Fyra timmar tog det att fixa med allting och sedan kände jag mig värd att lägga mig på altanen och sola resten av eftermiddagen. Åh, vad jag älskar det! Jag får känslan av att jag nu fyller på med den energi som kommer att behövas till hösten och vintern då det blir mörkt igen!

Solar!
Efter solningen var jag rastlös. Jag hade funderingar på att cykla en runda, men det blåste rätt mycket så det fick bli en löprunda istället. Jag var lite tveksam till hur det skulle gå, då jag är så jäkla dålig på att springa i värme.

Men det gick faktiskt riktigt bra. Selma hade det jobbigare än jag, så när vi sprang på banvallen var det riktigt tungt för mig eftersom hon inte orkade dra. Men jag löste det bra, tycker jag. Det var inte alls lika jobbigt som i fredags när jag sprang i Lund. Så jag kanske kan lära mig att springa i värmen till sist. Det hade ju varit underbart!

Selma fick bada i bäcken på vägen hem så att hon kunde svalka sig ordentligt. Därefter blev hon piggare. Vi avslutade den drygt 6 km långa rundan med att plocka en bukett liljekonvalj. Så härligt att gå i skogen och känna den intensiva doften av blommorna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar