Sidor

måndag 29 maj 2017

Långpromenad och cykelben

Även igår vaknade jag tidigt. Så jag gav mig ut med Selma på en långrunda. Jag kände mig lite låg av lördagens dåliga cykelben, så jag gick istället för att springa. Vi tog Obbhultvägen mot Åkulla. Svängde in på banvallen. Det var en helt fantastisk morgon. Solen sken, det var varmt och göken gol lite här och där.

Från banvallen gick vi Hallandsleden så att vi kom ut på Obbhultvägen igen, strax ovanför Knutsböke.

Vi gick vidare mot min skog och ner mot sjön. Selma fick bada och för första gången i livet hoppade hon i vattnet från en brygga. Det var bara det att det var rätt djupt vatten där hon hoppade i och hon bottnade inte. Hon bara försvann ner under ytan! Och när hon kom upp simmade hon snabbt in mot land igen. Hon så allt lite förvånad ut, men fortsatte glatt med badandet.

Vackra bokskogar

Min vackra hund i min vackra skog!
Badpaus
Vi traskade vidare runt sjön och badade igen. Jag kände på vattnet och det var faktiskt inte så farligt kallt som jag hade väntat mig. Inte badtemperatur, men inte heller iskallt.

En annan vy från sjön
Vi gick vidare mot Bexells stenar och sedan genade vi genom skogen och kom ut vid Ryen. Sedan var det bara till att traska hemåt via Linnarp.

Mer fin skog!
Vi var ute i nästan 2,5 timme och gick 14 km. Det blev en rätt rejäl runda. Men det var så skönt att gå. Speciellt eftersom det var helt folktomt i skogen vid den tiden på morgonen. Så lugnt och skönt!

Efter frukost hälsade vi på våra mödrar. Först min mor och sedan Magnus mor. Vi var båda två rätt sega och trötta när vi kom hem. Jag somnade framför TV:n ett tag och det blev tidig sänggång.

Idag var det jobbardag igen. Åter till vardagen efter en lång ledig underbar helg. Under dagen kunde jag inte låta bli att fundera över mina klena ben på lördagens cykeltur. Kunde det verkligen vara så illa med dem som det kändes då?

Så när jag kom hem fick det bli en ny cykelrunda. Samma plan som i lördags. Men till min stora glädje höll planen idag. Benen kändes kanske inte pigga, men de var inte helt döda så som de var i lördags! Så jäkla gött!

Jag körde ner till Spannarpsrondellen, mot Dagsås, sedan Öströö och Åkulla. Jag klarade alla backar hur bra som helst. Visst blev benen trötta, men jag kände också att energin kom bra på slutet. Utan en enda sockerfylld energigel eller cl energidryck.

Jag misstänker att kroppen kanske blev lite chockad av att riva av ett cykelpass på morgonen innan frukost. Två ägg räckte visst inte. Idag åt jag innan jag stack iväg och det var skillnad.    

Cykelben i bokskogen
Drygt 1½ timme var jag ute och rundan blev 33 km. Känner mig riktigt nöjd nu! Det var kul att cykla idag! Jag kommer snart att vara i fin cykelform igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar