Sidor

söndag 21 maj 2017

Lördagen

Nu har sommaren kommit hit! Torsdagen och fredagen spenderades på tjänsteresa i Lund med sisådär 25 plusgrader. Helt underbart! Inte ens kallt vid 22-tiden när vi kom till hotellet!

Igår morse var det lika varmt här hemma och jag kom iväg lite senare än tänkt på rullskidorna. Jäklar vad varmt det var! Inte ens vinden svalkade någonting. Det kändes mer som att åka i en hårtork! Jag blev rejält påverkad av värmen där jag åkte och det var riktigt slitigt på slutet! Men jag fick i alla fall kört nästan 12 km på förmiddagen före frukost. Gött!

Sol, värme och rullskidor
Resten av dagen ägnades mycket åt utplantering och sättning av potatis. Vi har ett nytt potatisland i hörnet av åkern på andra sidan grusvägen, där min arrendator lämnat en liten ruta till mig att odla i.

Jag började med att gödsla mitt blivande kål-land. Det är det gamla potatislandet som vi har utanför köksträdgården. Sedan körde Magnus ner gödseln med jordfräsen och det blev planteringsklart och fint!

Hästgödsel i blivande kållandet
Jag har drivit upp massor av fina vaxböneplantor som fick komma ut i en av odlingslådorna. Det ska bli så kul att kunna plocka egna vaxbönor! Något av det godaste som finns!

Vaxbönor
Vi satte först potatis. Det blev över några fåror, så då planterade jag ut majsen. Jag hade jättefina plantor av majs som tagit rejäl fart de senaste veckorna. Hoppas att de kommer att trivas där. Jag planterade även ut mina squashplantor, som blev jättefina och många! Och så planterade jag solrosorna närmast gärdsgården. 

Solrosor
Squash
Majs
Efter det var det dags för kålen. Jag planterade blomkål, broccoli, vitkål och grönkål. Jag har även rödkål och brysselkål på gång i växthuset som också ska planteras ut så småningom. Massa kål! Ska bli spännande att se hur det utvecklar sig!

Kållandet
Efter det tog vi lite lunch och sedan skulle Magnus hjälpa mig att stängsla till hästarna i nedre delen av sommarhagen. Det gick bra. Men det tog tid. Fast vi fick ju fixat alla svåra hörn och sträckt upp trådarna, så nu är det faktiskt jättefint! 

Stängsling
Jag planterade också om mina slanggurkor som jag har drivit upp i växthuset. Dock behöver jag fler krukor att plantera dem i. Och jag får nog ge bort eller sälja några plantor, då jag snart inte får plats med mer växter i växthuset... Lyxproblem:)

Idag känner jag av träningsvärk i ben och rumpa. Det blev många squats igår när jag planterade!    

I morse vattnade jag alla mina sådder och planteringar. Det tog över en timme! Det blir ju lite omständligt när man har växter på flera olika ställen... Men å andra sidan behöver jag inte vattna allt varje dag. Jag hoppas också att det ska kunna bli lite regn i veckan så att vattningsbehovet minskar för de växter som växer utomhus i alla fall!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar