Sidor

tisdag 16 maj 2017

Löpning och skörd

Denna kväll blev det lite regnig löpning. Selma och jag gav oss iväg längs banvallen. Jag funderade på om jag skulle köra lite intervaller. Tusingar, kanske? Eller tröskel? Eller fartlek?

Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det, men det blev nog närmast fartlek. Tredje kilometern drog jag upp tempot lite grann. Inte så mycket att jag fick spykänslor, men pulsen och andningen ökade.

Sedan sprang jag en lugnar kilometer och när den femte kom började det med uppförsbackar. Då tryckte jag på lite extra och ökade sedan igen när det började luta nedförs.

Därefter lugnade jag tempot igen, men sedan svängde jag upp mot Torstorp och då började det stiga uppåt. Rätt rejält. Så då behövde jag inte öka tempot, bara ge mig f-n på att inte sluta springa och börja gå. Det lyckades jag bra med.

När jag hade passerat Linneskogen vände det nedåt igen och blev sådär härligt lättsprunget tills sista helvetesbacken hem kom. Där avslutade jag passet och vek in i skogen på jakt efter de här:

Liljekonvalj!
Det är något väldigt speciellt med liljekonvalj. Doften, utseendet, mängden. För mig är de det definitiva vårtecknet. När de har kommit är våren här för att stanna! De har precis börjat komma, så jag fick ihop en liten fin bukett.

När jag kom hem gick jag in i växthuset och vad hittade jag där om inte mogna jordgubbar. Lycka! Så goda!

Mumsigt goda
Det händer mycket i växthuset nu. Vindruvorna håller på att utvecklas. Det ser verkligen ut att bli hur mycket som helst!

Vindruvor under utveckling
Mina krukhallon har också börjat utvecklas och inom några veckor är det ätmogna. Ska bli riktigt kul att känna hur de smakar!

Krukhallon under utveckling
Jag har också gräslök i odlingslådan och övervintrad persilja som jag använde till kvällsmaten. Dessutom har jag krukodlade rädisor som växer väldigt fint i växthuset.

Ute i odlingslådorna börjar det äntligen synas att jag har sått lite grönsaker. De förkultiverade grönsakerna åker ut i backar varje dag för att avhärdas och ska snart planteras ute. Det kommer att bli häftigt att odla kål, det har jag inte provat förut!
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar