Sidor

lördag 18 mars 2017

Två hästar motionerade!

Efter en powernap i soffan och en kopp te gav jag mig ut igen. Den här gången sken solen och det blåste en hel del. Jag tror klockan var ungefär fyra när jag tog in hästarna.

De hade verkligen ansträngt sig för att packa in sig i lera idag. De såg ut som om de hade badat i gyttja!

Jag började med Bosse och märkte direkt att han var på betydligt bättre humör idag än vad han var förra helgen. Han gillade till och med att jag borstade honom! På vänstersidan. På högersidan var det lite surerier i vanlig ordning.

Jag tog med mig longerlinan till paddocken även denna gång och så hade jag med mig långpisken. Lite lättare att hantera honom då. Först skrittade vi bara runt i paddocken. Han var hur cool som helst och brydde sig inte om att det blåste rätt mycket.

Jag fick ut honom på linan, först i skritt, helt otroligt, men det dröjde inte länge förrän han svängde runt, stegrade sig och hoppade och sparkade. Ut på linan igen, samma sak igen. Han fick hålla på tills jag kunde sakta av honom och välja att byta varv.

Samma sak i andra varvet. Stegring, hopp, studs, vändningar. Men till sist fick vi till något varv då han bara skötte sig.

Sedan satt jag upp på honom. Han var lite piggare idag, mer framåtbjudning. Men i vanlig ordning kom det där tjurandet och sparka ut med höger bakben. Men den här gången jobbade vi igenom det och han hann nästan inte stanna innan jag fick fram honom. Massor av beröm när han gick framåt!

Så jag tycker faktiskt att han var väldigt mycket bättre än förra helgen! Och det kändes riktigt kul att rida! Hoppet om att få igång och kunna rida honom steg verkligen!

Efter honom gjorde jag i ordning Pelle och vi tog en promenad runt Obbhult. Till min stora förvåning hade han tappat en framsko. Två dagar efter att hovis hade varit här??? Det hör verkligen inte till vanligheterna att Pelle tar av sig några skor! Men han fick gå ändå. Jag tänkte att det kunde göra honom lite lugnare att sakna en sko.

Han var hur cool som helst han också. Han traskade på så fint. Det fanns ingenting som kunde skrämma honom idag! Det enda som påverkade honom var när vi gick förbi ridhuset och alla hästar som gick i hagarna där. Så åkte svansen upp i luften och han trumpetade. Men han var inte på väg någonstans, utan han nöjde sig med att bara trumpeta och takta lite.

Så det blev en väldigt lugn promenad som också ökar hoppet om att kunna rida igång honom.

Jag måste nog omvärdera mina tankar om hur lång tid det tar med hästarna egentligen, för jag var nämligen inne vid sex-tiden. Så det tog faktiskt bara två timmar att motionera två hästar och det är ju faktiskt helt acceptabelt!

På promenad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar