Sidor

lördag 18 mars 2017

Hur ska jag hinna med allt???

Denna vecka har varit en riktig tröttvecka! Jag är så förbannat trött! Hela tiden! Det spelar ingen roll hur mycket jag sover, jag känner mig konstant trött ändå. Jag sover inte mer än 8 timmar, så när jag trillar i säng vid niotiden (efter att ha kämpat sedan kl sju för att hålla mig vaken) vaknar jag vid sex på morgonen.

Det är inget gott tecken att tröttheten kommer redan nu. Jag känner mig som jag brukar göra vid sommartidsomställningen, då jag är trött i flera veckor efteråt. Det är ju en vecka kvar till tidsomställningen, så att jag är trött redan nu är inte bra.

Helgen ligger orörd framför mig. Planen var att rida på förmiddagen, men nu regnar det, så det får bli i eftermiddag istället, då SMHI har lovat sol. Så det får nog bli en löprunda med vovven istället. Ska bli skönt att komma ut lite.

Just nu funderar jag på hur jag ska hinna med allt jag vill göra. Jag vill ju hålla igång hästarna, hålla igång mig själv med löpning, rullskidor, cykling. Jag vill hålla igång odlandet i växthuset och i trädgården, göra i ordning trädgården med grusgångar och rabatter som jag har tänkt, samt en riktig köksträdgård utan gräs.

Det handlar nog om att lägga en nivå som går att klara av. När jag tänker på att få igång hästarna så är ju min referensram hur det såg ut för sex år sedan, då jag red i princip varje dag, åkte till ridhus flera gånger i veckan och var ute och tävlade på helgerna.

Men det är ju inte riktigt det jag vill göra nu. Jag vill egentligen bara kunna ge mig ut och rida en runda och umgås med hästarna. Känna doften, den varma hästandedräkten och egentligen bara mysa runt. Rida i paddocken någon gång, kanske ta några skutt över något hinder.

För att komma dit krävs ju egentligen inte så mycket. Bara se till att komma ut med hästarna några gånger i veckan. Problemet är ju att det lätt tar två timmar per häst där själva tiden på hästryggen kanske bara är någon halvtimme. Men det är ju så det är med hästar och ridning. Någonting jag helt enkelt får acceptera.

Löpningen är enkel att få till, bara till att ta på sig skorna och ge sig ut. Rullskidorna kräver ofta biltransport till lämpliga träningsställen, men inte jättemycket tid till det. Cyklingen tar ju också mycket tid. En cykeltur under två timmar händer ju rätt sällan.

Men, snart blir det ju ännu ljusare på kvällarna och nyckeln till att hinna med allt är nog att kombinera och köra träningspass + ridning några gånger i veckan för att kunna komma igång. Rimligtvis är det lättast att kombinera löpningen med ridningen eftersom det tarvar minst tid.

Jag får helt enkelt sträva efter att allt mer än 0 är bra. Tidigare var det fokus på att hästarna skulle ridas i princip varje dag för annars skulle de tappa allt. Lite så som det känns i löpningen, cyklingen och rullskidåkningen. Men jag måste nog inse att både jag och hästarna har någon form av grundkondition som går alldeles utmärkt att hålla igång utan träning varje dag.

Igångsättningen av hästarna kommer ju givetvis ta längre tid ju färre tillfällen det blir, men det spelar egentligen ingen roll då jag ändå inte ska tävla eller så. Målet är endast att komma igång. Och att vara igång kan betyda att varje häst rids två gånger i veckan. Rimlig nivå just nu.

Men för att orka göra någonting överhuvudtaget behöver jag bli pigg igen! Ska försöka sova ordentligt kommande vecka och framför allt äta ordentligt! Det har blivit för mycket skräp-kolhydrater denna vecka och det tror jag är en bidragande orsak till att jag känner mig som jag gör.

Så bra mat och god sömn så ska jag nog kunna komma igång med alla grejer som jag vill vara igång med!

Löpning med Selma
Ridning Pelle

Ridning Bosse
Cykling

Rullskidåkning

Växthusmys!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar