Sidor

söndag 19 mars 2017

Ridtur och promenad

Denna morgon började med sol och minusgrader, men lagom till jag kom ut och skulle greja med hästarna hade både solen och minusgraderna försvunnit. Det var dock rätt svalt ute ändå, så det fick bli vinterjacka på.

Även idag började jag med Bosse. Jag slängde på båda hästarna var sitt täcke i morse och det var bra för Pelle hade redan hunnit rulla sig. Skönt att bara behöva borsta lera från halsen!

Så det gick rätt snabbt att göra i ordning honom och efter 20 minuter var jag ute på gårdsplan och skrittade runt honom lite så att det skulle gå att spänna sadelgjorden.

Jag gjorde något konstigt med min högerhand idag när jag öppnade en ensilagebal. Jag skar upp plasten med en kniv och höll handen i någon konstig vinkel så att det bara knäckte till och jag fick jätteont i den. Att lyfta och spreta med fingrarna gjorde vansinnigt ont. Det gick inte att borsta med högerhanden. Och det var nästan omöjligt att få på mig handsken. Jag fick bara hoppas att det inte skulle påverka ridningen. Jag kunde med nöd och näppe spänna sadelgjorden.

Men jag hoppade upp i sadeln och märkte direkt att det inte gjorde ont att hålla i tygeln i alla fall. Bra det!

Bosse var lugn, trots att ponnyn sprang runt som en dåre i sin hage och gnäggade. Vi traskade upp i skogen och Bosse tyckte att det var jättemysigt. Jag njöt av utsikten från hästryggen, man ser ju så mycket bättre därifrån, vilket jag nästan hade glömt!

Bosse skötte sig exemplariskt! Ända tills vi kom ut ur skogen och han insåg att vi var på väg hem. Då ökade tempot och han ville trava. Det ville inte jag. Han ska kunna skritta en hel runda.

Det gick väldigt snabbt hela vägen hem, dock lugnade han sig vid Ödgården och slappnade av, men sedan drog han på igen och på grusvägen hem var det som att sitta på en bomb. När han fick syn på ponnyn när vi var i sista uppförsbacken i höjd med huset gjorde han ett jämfota-hopp rakt upp i luften och sedan åkte huvudet ner mellan benen, men det var inget som påverkade mig utan jag fick in honom på gårdsplan och kunde hoppa av i lugn och ro.

Jag var mycket nöjd med att han var så lugn som han var, det är väldigt goda tecken. Det är ju en oerhörd fördel att kunna sätta igång honom med uteritter så att han inte blir uttråkad. Det fanns inga tjurighets-tendenser överhuvudtaget idag, vilket också är jättebra!

Mys i skogen!
Direkt efter att Bosse var klar gjorde jag i ordning Pelle och tog med honom ut på promenad. Han var lika cool som igår ända tills vi kom ut på banvallen. Då började det bli spännande. Han gick och gnäggade lite och när ljudet studsade mot skogen blev han övertygad om att det fanns troll där och han blev lite upprörd.

Han blev ännu mer upprörd när han insåg att vi var på väg mot den "farliga" skogen. Han fick mycket bråttom. Det stiger ju rätt bra upp mot Linneskogen och han traskade på så snabbt att jag nästan inte hann med.

Det var bra fart genom hela skogen och inte förrän vi kom ut på vår grusväg blev han lugn igen. Han var inte så bråkig, det var mer att han gick väldigt snabbt, hade bråttom. Så han var helt ok ändå.

Det var riktigt kul att greja med hästarna denna helg och jag längtar efter mer. Det är perfekt att komma igång lite nu innan de går ute på nätterna och blir sommartrötta. Bosse blir också på så mycket bättre humör när han får jobba på dagarna. Mer öron framåt och det gillar vi!

Snabb Pelle i skogen!
Resten av dagen har tillbringats i soffan. Trött även denna eftermiddag. Slumrade till i sändningen av skidskyttet från Lillehammer. Men efter en kopp te duschade jag och sedan åkte jag och Magnus och tankade och handlade lite. Därefter fixade jag mat och nu händer det inte mer denna helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar