Sidor

torsdag 9 mars 2017

Löparinspiration! #maratonpetra

Vilken bra dag detta har varit! Magen är fortfarande snäll mot mig, jag har tillbringat förmiddagen på jobbet på en mycket givande workshop och jag har tillbringat eftermiddagen jobbandes hemma i soffan.

Men kronan på verket denna dag var ändå kvällens föreläsning på Bildepån med ingen mindre än Petra Månström!
Petra Månström!
Petra är en journalist och bloggare som jag har följt under många år. Jag "tappade" henne lite när hon blev gravid och det blev lite för mycket gravid- och barnsnack i bloggen för min smak, samtidigt som jag också tappade löpningen lite och därmed lite av intresset för det.

Men när jag såg att hon skulle komma till Varberg började jag följa henne igen och insåg att jag hade saknat henne en hel del faktiskt! 

Petra är väldigt behaglig att lyssna på och hon är väldigt inspirerande när hon berättar om sina erfarenheter av löpning. Igenkänningsfaktorn när hon berättar om den förhatliga "barkbanan" från skolan är stor och jag tänker tillbaka på min hat-slinga från skolan, "Höråsen", som låg bakom skolan och började med en hemsk backe som man sprang upp för och sedan orkade man knappt gå resten av rundan.

När hon börjar prata ultra så känner jag till en början att det där är riktigt galet, men efter en stund kommer jag på mig själv med att tänka tillbaka på långpassen på 27 km som jag körde innan Lidingöloppet 2014 och hur "normalt" det då var för mig att springa i två-tre timmar varje söndag. Jag börjar tänka att det där kanske jag skulle göra igen...?

Så nu vill jag springa intervaller, underbara tusingar, supertusingar, tvåhundringar, snabba ben, hög puls, känslan efteråt. Och så långpassen. Jag, Selma, skogen och långpassen. Det var härliga tider det!

Och så tänker jag att det är nu jag ska börja om igen. Springa snabbt, springa långt. Nu har jag ju en helt "ny" kropp, jag väger 5 kilo mindre nu än vad jag gjorde när jag tränade inför och sprang Lidingöloppet. Jag har aldrig sprungit "på riktigt" med en sådan här lätt kropp. Jag borde ju bli snabbare nu och bättre på alla distanser!

Ja, det är helt fantastiskt vilka tankar en annan person kan trigga igång i ens huvud! Dessutom har jag nu en personlig hälsning från Petra i hennes bok som jag äntligen fick köpt! Det var så kul att få träffa henne IRL efter alla år jag har tagit del av hennes strapatser när det gäller löpningen och allt annat. Måste erkänna att jag blev lite starstruck där:).

Boken ska jag ta fram när motivationen är låg och så ska jag läsa Petras hälsning och tänka tillbaka på denna kväll. Och så ska jag givetvis läsa boken också för att få ännu mer inspiration!

Men först måste jag se till att springa imorgon, för nu vibrerar det i löparbenen!

Läsning att se fram emot och inspireras ännu mer av!

1 kommentar:

  1. Vad roligt att gå på löparföreläsning och tanka inspiration :-) Förstår att du blev peppad!

    SvaraRadera