Sidor

fredag 3 mars 2017

Lugn vecka

Efter Tjejvasan har jag mest tagit det lugnt. Jag har varit rätt trött tidigare i veckan och inte riktigt haft motivation till att röra mig efter att ha kommit hem från jobbet. Men det känns klokt att ta det lite lugnt efter en sådan urladdning!

Just nu är jag fokuserad på att få färdigt Christoffers bokföring för 2016. Jag har nämligen kört in honom i samma bokföringssystem som jag själv har via LRF konsult och Fortnox. Så nu kör jag in all bokföring för förra året där. Det ska bli så skönt att komma ikapp med det och sedan bara kunna ta det efterhand.

Jag vet inte vad det är med den där bokföringen egentligen. Men jag har så svårt för att sätta mig ner och göra det. Så hamnar jag flera månader efter och det blir svårt att komma ihåg. Jag drar mig något så oerhört för att göra det. Men jag har tänkt mycket kring det och bestämt mig för att ta en stund varje vecka, boka en bestämd tid, sätta mig ner med alla bankärenden, all bokföring och bara göra det. Annars blir det inte gjort. Och då kanske det räcker att lägga en timme i veckan för att hinna med all pappershantering istället för att se berget växa, vänta på dåligt väder och sedan sitta heldagar med det.

Men först ska jag alltså komma ikapp med förra årets och årets bokföring så att revisorn kan göra bokslut och deklaration och hela den grejen. Känslan när jag är ikapp är så jäkla skön och då känner jag ett härligt lugn och att jag har kontroll. Det är en så mycket bättre känsla än att veta att jag har ett berg av pappersarbete som MÅSTE göras innan momsdeklarationer och annat.

Nu är ju så mycket kring bokföringen elektroniskt och det tycker jag är guld värt. Jag har nästan alla fakturor direkt i banken och det kommer inte jättemycket papper hem. Själva bokföringsprogrammet är väldigt enkelt och det kräver inte ens någon särskilt djup kunskap om bokföring så det går ju väldigt smidig. Själva jobbet är inte längre så stort och omständligt som jag ofta föreställer mig.

Såhär känns det före:

Och såhär känns det efteråt:




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar