Sidor

lördag 25 mars 2017

Trim, ridtur, omplantering

Oj, vilken fin dag vi har haft idag! Strålande solsken och runt 12 grader i skuggan. Morgonen började i vanlig ordning i stallet. Efter frukost fortsatte jag gårdagens jobb med trimning av tax. Efter att ha handtrimmat henne igår såg hon ut såhär:

Lite lurvig fortfarande
Jag var så mätt efter frukost att jag inte orkade gå ut direkt och rida. Istället stängde jag in mig i det härligt varma växthuset med hundarna och fortsatte trimmandet av Helga. Hon avskyr när jag tar håret på baksidan av låren, men i ansiktet går det jättebra att trimma henne (något som vår förra tax Donna avskydde). Så hon blev så fin lilla taxen. Nu ser hon för första gången vuxen ut! Med allt lurv borta!

Nytrimmad fintax!
När jag var klar med trimningen gick jag ut i stallet. Hämtade in hästarna. Tog faktiskt in ponnyn också för att slippa att Pelle var så upprörd.

Jag gjorde i ordning honom och han var på osedvanligt gott humör. Det är ju bra nu när jag inte behöver borsta honom så mycket eftersom han har täcke på sig nu.

Det fick bli uteritt idag i det fina vädret. Vi red bort mot Kullagården och där blev det tvärstopp. En plastpåse fladdrade i vinden och det blev han rädd för till en början. Men sedan skulle han bara stå där. Det gick inte att få honom framåt eller bakåt eller åt något håll överhuvudtaget. Man kan sparka och slå på honom, men det blir ingen reaktion överhuvudtaget. Så tröttsamt!

Fastvuxen i marken!
Så vi stod där i säkert tio minuter innan han plötsligt bestämde sig för att gå framåt. Sedan gick det framåt med en väldig fart!

Vi gick vidare mot Skattagårdsskogen och sedan skulle vi ta en sväng genom min egen skog på vägen hem, men då ville han inte gå åt det hållet och det blev tvärstopp igen. Den här gången blev jag dock förbannad, eftersom det är jag som bestämmer vilket håll vi ska gå åt och inte han. Så efter lite övertalning fick jag honom till att gå framåt igen.

Det blev en rätt rask ritt genom skogen och på slutet var han lite stressad, men sedan blev det ändå rätt lugnt hemåt. Jag tyckte att han skötte sig rätt bra ändå, med tanke på hur lite ridning det har blivit den senaste tiden!

När vi var klara orkade jag faktiskt inte göra något med Pelle. Jag har fått en grym träningsvärk i axlar och hela rumpan och baksidan lår. Det måste vara trimningen av taxen igår, något annat har jag ju inte gjort...

Det blev istället lite våfflor innan jag gick ut och planterade lite vårblommor i krukorna. Sedan drog jag mig in i växthuset och planterade om lite tomatplantor som jag har drivit upp inomhus. Jag köpte också lite pelargonsticklingar igår som jag också planterade. Det gick nämligen inte så bra med övervintrandet av befintliga pelgargoner sedan förra året...

Det var mysigt att stå där i växthuset. Varmt och gott var det också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar