Sidor

lördag 21 januari 2012

Vinter!

Ja så kom då vintern till sist med snö idag. Det snöar på rätt bra, har nog kommit en halv dm hittills.

Tyvärr var jag tvungen att ta mig in till Varberg för att veckohandla eftersom kylskåpet började gapa tomt. Jag är inte särskilt förtjust i att köra när det snöar, vilket mer beror på mina korkade medtrafikanter som envist ska dundra på i hög hastighet oavsett väglag än att jag är rädd för att kana av vägen själv.

Det låg mycket snö på 153:an och det fanns inga saltbilar eller plogbilar så långt ögat nådde. När jag kom upp för krönet på Gödestad backe stod där en dansk-reggad minibuss i diket. Det fanns inga varningstrianglar eller annat som gav en hint om att där var stopp precis efter krönet så det var tur att jag höll låg hastighet eftersom minibussen stod halvvägs ut i vägbanan.

När jag sedan körde hem hade jag en bil med hästsläp framför mig som dundrade på med rätt hög hastighet och jag bara väntade på att de skulle hamna i diket. Det blev ingen dikeskörning, men när vi kom till Gödestad backe på hemvägen blev det återigen stopp den här gången mitt i backen. Eftersom släpet var precis framför mig såg jag inte orsaken till stoppet, men sedan kom de som körde släpet gåendes och talade om att bilen framför dem inte kom upp för backen. Jag gjorde ett försök att köra om, vilket gick bra och då såg jag att det var en polsk-reggad bil (säkerligen med blanka däck) som inte kom upp för backen.

Det måste vara något av det värsta som kan hända när man är ute och kör med hästarna, få stopp i en backe när det är snö. De har inte en chans att komma upp där utan draghjälp. Skönt att bara ha sig själv och sin egen bil att tänka på i det här vädret! Jag kom iaf hem helskinnad och kunde andas ut!

1 kommentar:

  1. SV: javisst ska det vara snö såhär års!! riktigt tråkigt att julen inte var vit

    SvaraRadera