Sidor

onsdag 4 januari 2012

Skön eftermiddag


Idag fick hästarna stanna inomhus på morgonen eftersom det stormade rätt ordentligt och hade gjort så hela natten. Det finns ju en hel del träd i hagen så jag ville inte chansa på att hästarna skulle få något över sig eller att något låg över stängslet så att de kunde rymma.

Dessutom försvann strömmen lagom till jag satte igång pannlampan och skulle ut genom dörren. Men som tur var så var den bara borta i någon minut.

När jag kom hem från jobbet blåste det lite mindre och solen sken så då passade jag på att släppa ut dem en stund. Efter att ha mockat körde jag in några kärror ved, det är betydligt smidigare att göra det när det är uppehåll än igår när det regnade småspik!

En skottkärra kommer lastad med ved!

Efter veden tog jag med mig Brasse och Selma och gick en promenad. Det ligger ett ruckel inte så långt från mitt hus som kallas för Kura-Oskars. Det bodde en gubbe där som hette Oskar för många år sedan. Han dog och huset hyrdes ut något år innan det började förfalla. Tyvärr blev det K-märkt och får ej rivas, men jag förstår ärligt talat inte varför det ska stå där. Nu hade dessutom en vägg trillat ned på vägen så nu är nästan halva huset borta.
Kura-Oskars vägg på vägen
 Det är ju inte särskilt roligt eller fint att titta på och sikten i kurvan hade ju blivit bättre om man hade jämnat det med marken. Men, men jag får väl vänta tills tillräckligt många stormar plockar ned det bit för bit..
Ingen rolig utsikt

Det var iaf skönt att komma ut och gå även om Selma har vissa problem med att fatta att hon inte är någon draghund. Jag blir så trött. Men vi var ute i ca 50 minuter och fick gått 4,5 km så det kändes bra. Nu är hundarna iaf trötta så nu kanske man slipper hejda deras brottningsmatcher ikväll.

Nu kan jag med gott samvete luta mig tillbaka i fåtöljen och ta det lugnt resten av kvällen!

1 kommentar:

  1. Nån kan ju ta sitt ansvar och tända eld på rucklet? ;)

    SvaraRadera