Sidor

fredag 27 januari 2012

Att unna sig saker

Det där uttrycket "unna sig" är något som jag har funderat på senaste tiden. Att unna sig något är ofta kopplat med mat, gärna onyttig mat, t.ex. kakor, tårta etc. Ofta kanske man unnar sig en bit tårta för att man lyckats gå ner x antal kg på en viss tid eller liknande.

Men vad är det man egentligen unnar sig med den där biten tårta? Onyttigt fett som slammar igen blodkärlen, förkortar livet och gör så att det blir svårt att gå ner de där sista irriterande kilona? Jag förstår inte riktigt uttrycket unna sig i kombination med något som inte är bra för en själv. Ja, man kanske kan säga att det är psykiskt bra för en att få ta den där lilla tårtbiten just där och då, men är det verkligen det på längre sikt?

Nä jag tycker att om man ska unna sig saker så ska det vara att springa en extra runda, gå en extra lång promenad och njuta av naturen eller köra extra hårt på träningspasset så att man istället förlänger sitt liv med några dagar. DET är att unna sig!

Så nu ska jag UNNA MIG att åka skidor en timme i snålblåsten ute på åkern och njuta av naturen och njuta av att jag kan ta i och träna hårt! Medan jag kan...

2 kommentarer:

  1. Kan ju även unna sig att köpa något fint till sig själv:) Eller bara att man är glad, lycklig och frisk:) Åk några varv på åkern åt mig också, jag är inte så aktiv längre;)
    Kram Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, fast då går det ju åt pengar och det kanske inte heller är bra på längre sikt:). Fast visst kan man unna sig lite nya fräsha träningskläder, det är ju bra..
      Jag ska träna för dig med i fortsättningen:) Tänk så smidig du kommer att känna dig sen när bebisen äntligen kommit ut..

      Radera