Sidor

onsdag 31 augusti 2022

Ryggont och framåtbjudning + Pivo

Igår kollade jag igenom Bosse och konstaterade att han hade väldigt ont i ryggen. Någon dm bakom sadeln börjar det och så går det bakåt över korset. Likadant som förra året när han blev ojämn. Eftersom han inte reagerade där sadeln ligger red jag honom en kort runda i skogen. Han var väldigt framåt i skritten och verkade inte ha ont av att ridas i skritt i alla fall. Efteråt behandlade jag honom med liniment och hoppas att han ska bli bättre. Blir han inte det får det bli en ryggcheck på honom.

Jag passade i alla fall på att testa min nya "leksak", en Pivo robotkamera som jag inhandlade häromdan. Jag har ju använt Pixio robotkamera i flera år och har varit rätt nöjd med den. Men den är väldigt komplicerad och dyr jämfört med Pivo. Dock fanns Pivo redan när jag köpte Pixion, men då hade den inte alls så många funktioner som nu och priset skilde inte så mycket, så jag tyckte det var mer värt att köpa Pixion.

Sedan dess har Pivo utvecklats något enormt. Den kostar idag ca en fjärdedel av vad en Pixio kostar och den är så himla mycket enklare att hantera. Plocka ur lådan, ladda, sätt dit telefonen, ladda ner appen, para ihop allting. Klart!

Så det blev lite bilder på Bosse igår som blev rätt bra tycker jag! Och så filmade jag lite ridning ute på åkern också. Himla kul!

Söt-Bosse

Vi spanar

Idag var det Kalles tur. Ett pass i paddocken och mer testning av Pivon. Först testade jag dock hur han ställer sig till att ha en huva på huvudet... Jag hittade den enda huva jag äger, en tomteröd. Kalle har så små öron så han såg jätterolig ut. Dock såg han inte så nöjd ut med huvan på huvudet, men han försökte inte skaka av sig den, såg mest förnärmad ut :)

Vad ska detta vara bra för?

Pivon var lätt att ställa i paddocken, jag testfilmade lite, justerade, testade igen och sedan blev det bra. Jag vill komma ifrån de långa filmerna som jag har spelat in med Pixion, det tar så himla mycket tid att sitta och redigera och det känner jag att jag inte riktigt har tid med. Sedan är Youtube rätt omständligt också. Och jag tycker det är roligare att göra reels på Instagram och då passar Pivon perfekt. Jag har en fjärrkontroll så jag kan sätta igång videon när jag vill och avsluta när jag vill, himla smidigt.

Den följde oss väldigt bra och det blev bra filmning tycker jag. Det underlättar också att ha allting på mobilen. Sedan är det bara till att ta lite screenshots, redigera och göra klipp i Imovie och sedan är det klart. Så smidigt!

Och hur gick ridpasset idag? Jodå, Kalle var väldigt lugn och sansad. Han tittade till några gånger på saker under passet, men han valde att inte reagera så starkt, utan mer vända ett öra eller så. Så jag kunde rida honom rätt bra. Framåtbjudningen är lite bättre nu och när jag tittar på filmen ser han inte alls så trög ut som han känns.

Han svarar framåt i skritten, jag kan länga och korta honom där. Traven var fortsatt trög, så jag valde att galoppera rätt snart och efter galoppen blev traven bättre. Men det är likadant där, på filmen ser det bättre ut än det känns. Så jag tänker att jag fortsätter att fokusera på att få fram honom och att få honom att hitta rätt tempo.

Tyvärr sitter jag lite och väntar på att han ska vända, jag känner att jag inte litar på honom Så det behöver jag jobba med. Försöka tänka att varje pass är ett nytt pass och att bara för att han vänder ibland betyder inte det att han kommer att göra det just under detta pass. Men det är en mental utmaning,

Det hade ju varit så lätt ifall jag hade vetat att idag kommer han inte att vända, jag hade nog ridit helt annorlunda då. Men jag gör så gott jag kan och jag är övertygad över att vi kommer att ta oss igenom detta tids nog.

Jag red inte så länge, vill inte fresta framåtbjudningen, utan nöjde mig när han svarade framåt i traven och galoppen. Han gjorde någon sväng åt sidan när vi galopperade i högergaloppen, vet inte vad som hände, han drog åt höger på volten och gjorde någonting. Blev lite spänd, kanske.

Men överlag ett rätt bra pass, inte en enda slängning, bra kontakt med bettet och lite bättre svar framåt. Så jag är nöjd! 

När vi var klara ställde jag Kalle i hans box och så hämtade jag Bosse och Pelle för att släppa dem i garagehagen. Kalle höll sig lugn i stallet trots att jag gick förbi med de andra utanför. Sedan var det bara till att hämta honom i stallet och släppa honom i hagen med kompisarna. Duktig kille!

Skritt


Galopp


Mer galopp




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar