Sidor

måndag 8 augusti 2022

En tur till Småland

Helgen som gått har Bosse och jag varit iväg på en liten tur, eller ganska lång tur egentligen, det är väl bland det längsta han har åkt transport i sitt liv. Tio mil österut åkte vi och hamnade i Småländska Mjärhult där min bror med familj bor.

Bosse var lättlastad som vanligt och jag tycker att han stod rätt lugnt i släpet hela vägen. Det var väl bara någon gång där det svängde lite för mycket och för snabbt som han gjorde några stampanden. Han kom i alla fall ut välbehållen ur släpet när vi var framme.

Bosse redo för en långtur

Direkt när vi kom dit gjorde jag i ordning Bosse för en ridtur och Hanna gjorde i ordning Caretina. Och sedan begav vi oss ut i de Småländska skogarna. Det blev en jättehärlig och rolig runda! Bosse var på strålande humör och skrittade faktiskt först större delen av rundan. Han var så modig trots att han aldrig sett dessa miljöer tidigare. Det är ju så skönt att ha i alla fall en sådan häst!

Vi var ute rätt länge och det är ett bra tag sedan Bosse var ute på en sådan här långritt. Vi var ute drygt två timmar. Det blev ju mestadels skritt, även om vi travade och galopperade på en hel del också. Då ville Bosse dock ligga bakom Caretina, så det fick han göra. Första galoppen körde han ner huvudet och började skjuta rygg. Det har han ju inte gjort på väldigt länge, jag antar att han tyckte det var kul att få komma ut och busa lite med en ny kompis i nya omgivningar!

Modig Bosse går först!


I de Småländska skogarna


Bosse går bakom och spanar

När vi kom hem igen gjorde vi i ordning hästarna och Bosse fick gå ut i en egen hage. Jag valde att sova över eftersom jag dels tycker att det blir lite mycket resa för honom att bara åka dit och hem igen, vilket hade blivit drygt tre timmar i släp totalt. Men också för att det såklart var kul att hinna rida lite på söndagen också och att hinna umgås med allihopa också.


Bosse i egen hage

Vi grillade och åt gott på kvällen innan jag rätt mör ramlade i säng, sov gott och vaknade pigg på söndagen. Vi åt frukost och sedan gjorde vi i ordning hästarna igen och red lite på ridbanan. Jag var lite spänd över hur Bosse skulle bete sig, skulle han stanna och sura som han gjorde hos C senast? Men nej, han var faktiskt rätt ok. Inte framme för skänkeln hela passet, men han svarade bra fram i trav och sedan galopp. 

Vi hoppade lite bommar och småhinder också och det gjorde han med bra framåtbjudning i galopp, så det var jättekul!

Sedan bytte vi häst så jag fick testa Caretina också. Jättetrevlig och lugn häst, men med ett väldigt annorlunda rörelsemönster jämfört med Bosse och Kalle som jag är van att rida. Takten var annorlunda i samtliga gångarter. Men hon var lyhörd och fin att rida, så det var kul!

Därefter fick jag rida Gysmo också. Även han var fin att rida. Han är inte så utbildad än, men han gör ändå det jag ber om, så han fick skritta, trava och galoppera lite grann. Kul att rida tre så helt olika hästar på en förmiddag!


Positiv Bosse på ridbanan

Fine Gysmo

Hanna fick rida Bosse också och vid det laget var han lite småsur så hon hade lite utmaningar med att få honom att galoppera. Men hon lyckades till sist och fick galopperat några varv. Jag tycker ändå att han blir mer och mer positiv på ridbanan nu och det är ju jättebra och kul. Han behöver nog komma in i rutinen med ridning på bana igen så att han hittar framåtbjudningen och arbetsviljan lite mer. 


Hela familjen med hästar på bild

När vi var klara med förmiddagspasset lastade jag in alla grejer och Bosse och körde hemåt igen. Även denna resa gick bra, även om det kändes drygt på slutet då jag blev lite trött och kände mig mör. Men det är väl alltid så att det känns som om det går snabbare att åka iväg än hem.

På väg hem

Bosse blev i alla fall glad över att få komma hem och träffa sina kompisar igen och de gnäggade också glatt efter honom. Det här var faktiskt Bosses första övernattning någon annanstans än  hemma och han gjorde det väldigt bra, även om han gick och gnäggade lite och småsprang fram och tillbaka i hagen när han såg oss. Kul att det funkar så himla bra!

Så ja, det blev väl den enda semesterresan den här semestern, men det är så jag vill ha det. Jag har det för bra hemma. Framför allt har jag för mycket att göra hemma för att kunna åka iväg och slappna av någon annanstans. 

Denna vecka har jag lite småprojekt på gång som ska göras; jag ska trimma lite ogräs här och där, rätta upp och laga staketet i paddocken och så ska jag måla staketet framför huset. Så nu måste jag gå ut och börja på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar