Sidor

tisdag 9 augusti 2022

Ridbanan klar och pigg Bosse

Jag fortsatte jobba även på eftermiddagen idag. Jag gjorde färdigt staketet runt ridbanan. Den andra långsidan och kortsidorna var inte lika många stolpar som behövde rätas upp så det gick betydligt snabbare än igår, då i princip varje stolpe på långsidan mot kullen behövde rättas till.

Däremot behövde jag spika dit tre nya plank. Två på kortsidan mot sommarhagen, där Magnus fastnade med sladden och knäckte de två planken.

Nya plank som Magnus förstört

Och på andra kortsidan har jag backat Kalle lite för långt så att översta plankan i hörnet gick av. Så den blev också fixad.

Trasig planka


Ny planka

Om det kändes motigt att jobba igår så var det betydligt bättre flyt idag. Allting har funkat som det ska och det är en viss tillfredsställelse att röja ogräs och sly. Jag röjde ett hörn vid vinterhagen som jag av någon anledning har hållit utanför stängslet, sedan drog jag om stängslet hela vägen ner till paddocken och kopplade på stängslet som finns på andra sidan gärdsgården. Det blev väldigt bra, nu kan jag också koppla grinden till paddockstolpen och låta hästarna gå mellan paddocken och gärdsgården till sommarhagen. 

Jag röjde också sly och gräs under stängslet och utmed gärdsgården en bit bort. Det är otroligt vad allting växer i år! Men det blev himla bra, vägen till sommarhagen känns plötsligt betydligt bredare! Så det var riktigt bra jobb jag fick till idag. Med en ganska mör kropp som effekt.

Men när jag var klar med allt jobb gick jag in, tog en kopp te och laddade för en uteritt med Bosse. Han har blivit lite mer flockbunden sedan sin resa till Småland, kanske trodde han att jag skulle "röva bort" honom idag också. Han gnäggade en hel del när han stod i stallet och jag gjorde i ordning honom, något som han aldrig gör annars.

Han kändes väldigt pigg och fräsch när vi skrittade iväg på vår tur, vilket är bra, för han fick ju ändå gå rätt mycket i helgen och då kan han ju bli lite stel. Men han skrittade på väldigt energiskt och föll direkt in i trav så snart jag bad om det. Återigen blev det lite diskussioner när vi skulle gå in mot Smeas från Landbonna, precis som förra gången jag red honom där. Men idag fick jag honom åt rätt håll utan att han drog ner i diket och ut på åkern. Så nästa gång ska det nog gå utan protester.

Vi travade på grusvägen mot Smeas och sedan upp mot grushålan. Det känns som om han är mycket starkare och mer energisk nu. Vi vände sedan ner i grushålan, där travade vi igen och sedan bad jag om galopp, vilket jag fick en bit innan backen upp och sedan tog han i för kung och fosterland upp ur grushålan.

Vidare travade och galopperade vi genom Skattagårdsskogen och sedan hem via vår egen skog. Han höll ett bra tempo idag och var så himla framåt. Det var verkligen superkul att rida honom idag! Nu hoppas jag att denna energi håller i sin in på ridbanan också!

Pigg-Bosse


Bosse och vår fina gård!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar