Sidor

måndag 8 augusti 2022

Käpprövat och uteritt

Jag kom faktiskt igång med mina projekt idag! Jag började med att köra bort all jättebalsamin med trimmern. Det växer i vinterhagen och det är en jäkligt invasiv växt. Den tar liksom över helt. Så nu ska det bort och jag hoppas att det blir mindre till nästa år. Då ska jag vara lite snabbare och ta det så fort det visar sig så att skiten inte hinner blomma, då ska det försvinna rätt så snart.

Jag körde tills snöret på trimmern tog slut och så tänkte jag att jag kunde såga bort lite ask och annat ogräs kring hagstängslet. Men det gick inte för då startade inte den jäkla motorsågen. Jag chokade, drog i snöret, pumpade bensinen men inget kunde skaka liv i den. Nähä, bara till att ladda på mer snöre på trimmern då. Men nej, det gick inte att hitta något snöre någonstans här hemma. Jag letade överallt där det kunde tänkas finnas, ringde Magnus och frågade var han hade gjort av det. Han visste inte heller.

Nä, då var det bara till att ta tag i paddockstaketet då. Jag tog fyrhjulingen och lastade på plankor, hammare, spik, vattenpass och slägga. Magnus har kört sönder några plankor med kranen och med sladden. Jag har backat Kalle för långt så att en planka gick sönder, så det finns lite att laga. Dessutom står stolparna lite huller om buller eftersom det är länge sedan jag rätade upp dem.

Jag flyttade också en stolpe så att grinden blev lite bredare, den har varit lite trång att komma in igenom och den behöver inte vara så smal. Det var ett jäkla jobb och det tog tid, så jag nöjde mig med att räta upp långsidan mot kullen. När jag sedan skulle köra iväg fyrhjulingen så startade inte den. Ja, det var inte mycket som gick som det skulle idag! Det var helt enkelt en jäkligt käpprövad eftermiddag!

Ridbanestaketet före


Ridbanestaketet efter

Staketet blev i alla fall lite rakare, så det blev jag nöjd med! När jag var klar med det gick jag in, tog en kopp te och gosade lite med Lissan. Därefter var det dags att rida Kalle en runda. Jag hade tänkt rida honom igår, men jag var så jäkla trött efter min och Bosses lilla semestertripp så jag orkade helt enkelt inte.

Kalle var så lugn och mysig när jag gjorde i ordning honom och det kändes jättebra, gillar verkligen när han är sådär lugn. Sedan tänder han ju oftast till när han kommer ut, vilket är bra, för jag vill ju inte rida på en sovande häst.

Han inledde turen med att hoppa till intill min bil som stod på gårdsplan och skvätte sten på den. Men sedan gick han modigt vidare mot Linnarp. Han skötte sig så himla bra idag. Han fick syn på några får som gick ganska nära den ringvält som vi inte kom förbi sist, men idag svarade han faktiskt framåt och gick fram istället för att försöka vända. Vi lyckades även passera läskiga välten, lite spänt, men han gick på utan att stanna. Däremot hoppade han till precis efteråt då det kom en liten vindpust som fick den intillstående havren att rassla till.

Sedan gick vi vidare, han tvekade lite vid gödselbrunnen, tyckte väl att det luktade illa där, men han svarade hela tiden framåt och stannade inte en enda gång. Vi red in på gärdsvägarna och travade lite, allt var lugnt ända tills jag stannade för att ta nedan bild. Sedan gick han inte framåt igen.

Jag försökte övertala honom några gånger, men det var tvärstopp, så jag satt av och gick en kortare bit tills vi hittade en sten och jag kunde sitta upp igen och därefter fick jag rida resten av rundan hem.

Jag är så nöjd med att han var så himla framåt och modig. Han är faktiskt roligare att rida ut ensam när han har en sådan här framåtbjudning, för när han har kompis med sig går han oftast bakom och stänger in sig i sin bubbla. När han är själv så är han med på ett helt annat sätt, även om det kan bli för mycket ibland när han kastar sig åt olika håll. Men när han är som idag, svarar framåt då blir det mest små hopp för saker som skrämmer honom, men han håller liksom kursen framåt.

Så det var himla kul att komma ut på denna runda! Nästa gång tror jag vi kör hela rundan utan att jag behöver gå!

Kallis planerar att inte fortsätta framåt här...

När jag släppte ut Kalle i hagen igen kom Magnus hem, fixade fyrhjulingen och lyckades hitta snöret till trimmern. I växthuset av alla ställen. Och nej, jag letade inte där av någon anledning...

Så nu hoppas jag komma igång med mina projekt igen imorgon och bli lite mer färdig med saker och ting!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar