Sidor

lördag 3 september 2022

Fredagsrunda

Fredag igen, ännu en vecka till ände. Tiden får fort och det är lite skönt på veckorna, men jobbigt på helgerna.

Efter jobbet igår skulle jag hämta Kalle i hagen. Planen var en uteritt i det soliga vädret. Men när jag kom till hagen drog Kalle runt i galopp flera varv runt hagen tills han fick Pelle och Bosse på samma plats. Han börjar bli ordningsmannen i hagen nu. Så när jag fick tag i honom var han helt genomsvettig och rätt stissig.

Han ville inte stå still på stallgången och var lite jobbig, så jag tänkte att det får bli bra med promenad. Vi började dock med lite TRT-övningar i paddocken och då lugnade han ned sig betydligt, så när vi gick ut var han hur lugn som helst.

Och denna gång hade han en helt fantastisk framåtbjudning jämfört med hur han kan vara när vi går ut. Ibland går jag två meter framför honom och släpar fram honom för att han är så seg. Igår gick jag i höjd med sadelläget och han gick först hela vägen. Det var en del saker att titta på och överraskas av men han behöll sitt lugn hela vägen. Kändes riktigt bra och jag tänkte att han hade varit härlig att rida, men det visste jag ju inte förrän efteråt...

Energisk Kalle går först.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar