Sidor

lördag 3 september 2022

Nytt Kalle-år - nya mål

Nytt år med Kalle betyder nya målsättningar och ny träningsdagbok. Det är nu den tredje träningsdagboken jag påbörjar. Jag köpte ju en från Personligalmanacka.se redan 2020 när jag fick hem Kalle. Jag var duktig i början och fyllde i, men det blev lite sämre senare under året och så hämtade jag upp mig igen i juli-augusti.

Men jag köpte en ny förra året och den har jag fyllt i varje dag jag har gjort något med hästarna. Och när jag hade min brutna handled reggade jag all rehab samt vilka framsteg jag gjorde. Så den är välfylld av information från hela året. Riktigt kul! 

Jag har gått igenom den för att se lite var var vi för ett år sedan och var är vi nu. Det har verkligen gått upp och ner. Vi har haft perioder där allting gått bra, både på banan och på uteritterna, men vi har också haft perioder där vi inte kommit från gårdsplan eller han har slängt sig hit och dit och varit istadig i paddocken. Men totalt sett har vi gjort framsteg.

Det största är väl kontakten med munnen, det har blivit så mycket bättre. Jag har kunnat sitta ner i traven lite grann, det var inte att tänka på första året, han slängde med huvudet oavbrutet och släppte kontakten helt om jag gjorde det tidigare. Övergångarna har blivit så mycket bättre. Vi har gjort många helt avslappnade pass på ridbanan och det är kul!

Jag gillar att jobba med målsättningar och följa upp hur det går med mina mål, men jag inser att jag har satt upp mål som har varit lite för långt fram i tiden, mer kanske drömmar. Nu när jag har upptäckt att det är framåtbjudningen som behöver jobbas med tänkte jag börja med att fokusera på det närmsta månaden.

Den träningsdagbok jag har bygger man själv på Personligalmanacka.se och jag har lagt till sidor längs bak som är "målsidor" där jag kan skriva in mina mål för varje månad. En annan, riktigt bra funktion, var att man kan kopiera föregående års träningsdagbok och få den likadan. Det gjorde jag eftersom jag var så himla nöjd med den. Jag ändrade lite färger i kalendern, men annars i princip samma innehåll.

Nya träningsdagboken

Målsidorna

Sedan har jag också några linjerade sidor där jag började med att sätta upp vart jag vill nå långsiktigt med Kalle och utifrån det fyllde jag i målsidan för september.

Jag har delat upp målen i Ridning på bana, Uteritt, Lastträning och Hantering. Under varje mål har jag beskrivit målbilden, vad jag behöver göra för att nå den och var jag behöver jobba med. Det blev en hel del gemensamma saker, Grundridning, TRT, mental träning (för mig själv) osv.

Långsiktiga mål med Kalle

Jag skrev också upp delmålen med lastningen för att fortsätta jobba framåt med det.

Delmål

Sedan fyllde jag i mål för september, vad jag ska göra, saker som jag vill mäta under månaden. Det som gäller just nu är att öka Kalles framåtbjudning, lastträning och att fokusera på att ta till mig TRT-lektioner via de moduler som finns där. 

Jag har satt upp att jag t.ex. ska se minst 1 TRT-video per dag och då följer jag upp det i månadsöversikten som finns i början av månaden. 

September-mål

Så nu hoppas jag att jag orkar följa upp och det ska bli så spännande att se hur det går. Jag hoppas också att jag orkar hålla i det här även under detta tredje Kalle-år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar