Sidor

lördag 17 september 2022

Skörd och ridning

Igår tog jag mig en tur på Bosse, som har blivit lite mildare. Han har slutat "mumla" med mulen och är inte lika kli-ig med näsan längre. Goda tecken. 

När vi skrittade ut tyckte jag att han rörde sig lite märkligt, men han blev något bättre utefter rundan. Vi skrittade ner mot Lunden och sedan ut på gärdsvägarna. Det var lite blåsigt, men solen sken och vi fick faktiskt se en riktigt fin regnbåge.

Bosse och regnbågen

Vi travade lite på en grusväg och då travade han på riktigt energiskt och framför allt rent. Så den där Metacamen gör nog nytta ändå.

När jag kom hem hade Magnus startat grillen och fixade god fredagsmat. Som vanligt däckade jag i soffan, men lyckades ändå hålla mig någorlunda vaken till 22-tiden.

Idag fick jag sova tills jag vaknade och startade dagen med ett efterlängtat gympass. Jag har inte kört på ett tag eftersom jag har haft någon typ av halvförkylning, lite snorig och rosslig i halsen och denna vecka har jag helt enkelt inte orkat köra några gympass pga intensiteten på jobbet.

Men jag har också känt av nacken och övre delen av ryggen med lite för mycket dålig arbetsställning. Så det var himla skönt att lyfta lite skrot. Jag gick ner några kilo på stången denna gång. Ville köra lite djupare knäböj, satsa mer på tekniken, så det fick bli 30 kg denna gång. Det var jobbigt nog ändå, kan jag säga! Men 30 kg kändes ändå lätt jämfört med de 45 kilo jag har kört på tidigare.

Jag körde som vanligt benpasset först och därefter överkroppspasset. Det senare passet tog bra och jag kände precis var jag behövde aktivera musklerna som har varit stela. Det började liksom värma i dem efter ett tag. 

Bra start på morgonen! Sedan tog jag med Nelly och Garm, Christoffers hund som vi passar nu när han är iväg på jaktresa. En liten dreverkille som är så himla mysig och go! Det var första gången de träffades och allt gick bra. Garm gick snällt i kopplet och Nelly skötte sitt.

Alyssa var ute och jagade hare, årets första släpp för hennes del. Hon hittade minsann en hare att driva fram till Husse, så han var glad och nöjd över sin hund!


Mitt fina gym!


Dagens promenadsällskap

När vi hade ätit frukost bestämde Magnus att vi skulle ta upp årets potatis. Vilket jäkla jobb det blev! Jag räknade ut att det var ca 100 löpmeter potatis som vi plockade upp! Jag undrar vem som ska äta all potatis, med tanke på att jag äter potatis kanske max 4 gånger på en månad... Men jaja, Magnus får väl äta potatis på längden och tvären!

Arbetsställningen, lite lagom böjd i ryggen är ju inte heller den bästa och det känner jag minsann av. Fy fasen! Men de blev i alla fall gjort och nu är matkällaren full av potatis, så gött att ha det gjort!

Tvättad och fin potatis!


Oändligt mycket potatis!

Jag fick en liten flashback från min barndom när Magnus tog fram potatiskorgen. Jag stod faktiskt på samma plats för ca 40 år sedan och "hjälpte" min far att plocka "potatis" i den där korgen. Det var bara det att jag plockade sten, inte potatis och min far tyckte att jag var en rackarunge.


Potatiskorgen från barndomen

När vi var klara med potatisen gick vi in och käkade lite, jag tog en kopp te och tittade en kort stund på fälttävlans-VM. Men det är lite ointressant. Svenskarna är så hopplöst efter de bästa i dressyren. De låg till och med efter Japan efter dressyren och har ingen chans att få något vettigt resultat. Men lite kul ändå att få se den fartfyllda terrängen, även om det är sjukt dåligt filmat och svårt att hänga med ryttarna över alla hinder.

Efter det var det dags att hämta Kalle för en uteritt. Det har förresten varit helt underbart väder idag! Strålande sol och t-shirtväder, iaf när vi plockade potatis. Jag tog på mig en långärmad, tunnare jacka när jag red, men det var faktiskt lite svettigt.

Vi skrittade mot Obbhultvägen, Kalle ville inte gå höger i vanlig ordning, men jag fick ganska snart honom på andra tankar och vi kunde skritta längs vägen. Men sedan mötte vi först en moped, Kalle tittade på den och vi stannade, efter det skulle han minsann inte gå framåt, utan krånglade ner i gräsåkern där han höll på hit och dit. Till sist fick jag fram honom och upp på vägen igen, men då kom det en jäkla moped till och han stannade igen och så samma procedur en gång till. Men även denna gång lyckades jag övertala honom upp på vägen igen och sedan blev det en bra runda.

Vi skrittade upp i skogen, även om han tittade på lite saker så bjöd han framåt hela vägen. Vi tog rundan runt mossen och sedan en liten avstickare i skogen och så tillbaka på den vanliga skogsvägen. Vi travade och galopperade i Kullagårdsskogen, vände och skrittade tillbaka. Han var väldigt fin idag, inga tecken på att slänga sig eller vända, däremot lite tittig, men han gjorde ingen stor sak av någonting.

Jag hade egentligen tänkt att ta Skattagårdsskogen också, men så tänkte jag att nej, han är så duktig idag så vi tar vägen hemåt istället. När vi kom till åteln stod Magnus där med bilen och det var jätteläskigt enligt Kalle, men vi tog oss förbi och sedan lugnt och fint på vägen hem. När vi svängde ner på grusvägen kom det en drever på åkern och den tyckte Kalle var jätteläskig, så jag valde faktiskt att sitta av. Drevern vände när den såg Kalle och försvann bortåt, men vi tog oss hem utan bekymmer.

Jag var väldigt nöjd med att jag lyckades få igenom saker och ting idag utan att behöva sitta av. Han testar mig med att lätta i framänden och sparka bakut, typ capriole. Men jag kände mig rätt lugn ändå och bestämd på att få honom dit jag ville. Så det blev en trevlig runda ändå!

När vi var klara släppte jag ut Kalle och hämtade hem Bosse. Han var lite mildare i temperamentet idag, inga tecken på att vilja äta upp mig. Han var lugn med mulen och såg rätt nöjd ut där han stod på gången. Han fick sitt älskade Metacam och han tycker det är så himla gott, knashästen!

Jag hann inte rida honom idag, han får gå imorgon istället, så ska jag känna lite mer på hur han känns när han rör sig. Hoppas på att han blir bättre och bättre nu och att det håller i sig även efter Metacam-kuren!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar