Sidor

söndag 4 september 2022

Fin söndag!

Vilken söndag jag har haft! Dagen började i skogen med hundarna. En fin promenad i Linneskogen med dem. De var pigga o glada i vanlig ordnimg. Vi tog banvallen hem och det blev en runda på drygt 6 km och tjejerna var nog rätt trötta efter det.


När jag hade ätit frukost gick jag ut och hämtade Bosse i hagen. Tanken var att träna lite TRT med honom eftersom han har haft ont i ryggen den senaste veckan. Men när jag borstade och kände igenom honom reagerade han inte längre med smärta, så därför fick det bli en uteritt också. Han var pigg och fin att rida, vi skrittade mest, men jag kände ändå lite på honom i traven. Han var tyvärr ojämn fortfarande, men det blev iaf en mysig skrittrunda.


Eftersom jag skulle ta bajsprov och skicka iväg imorgon ställde jag Bosse i boxen och hämtade in Kalle och Pelle i hopp om att de skulle bajsa i boxen. Jag gick in och drack en kopp te och sedan gjorde jag i ordning Kalle. Han var så lugn och fin när jag gjorde i ordning honom. Han kände väl sig extra trygg när kompisarna var inne också.



Vi började med TRT-övningar innan jag satt upp. Han slappnade verkligen av och kändes så fin. Trots det var jag en smula nerövs. Jag kan inte riktigt förklara varför, kanske för att jag så gärna ville ha ett sådant där bra pass.

Jag hade inte behövt oroa mig för någonting. Kalle var en superhäst idag! Framåtbjudningen fanns i skritten från början och jag kunde jobba honom med att korta och länga stegen, vilket han gjorde superbra. Han svarade både framåt och tillbaka och jag fick en fin kontakt med munnen. Kändes så bra! Det gick också att risa honom i hela paddocken, han gjorde inga utbrytningar, även om han kollade lite åt stallet när vi passerade ingången till paddocken. Han gnäggade en gång också, det var allt.

Första gången jag bad om trav var han inte alls med på noterna och jag fick be honom flera gånger innan han kom fram i traven. Han var lite småseg till en början, men sedan kom han igång och travade riktigt fint och övergångarna från skritt fungerade bra. Galoppen var också jättefin. Det bästa av allt var att jag hade kontakt med munnen hela passet och han slänge inte runt med huvudet en enda gång! Tungan åkte ut några gånger, men den åkte in igen rätt snabbt.

Han var så himla fin att rida och jag blev så himla glad över att han äntligen var sådan här! Jag filmade lite grann med hjälp av min Pivo och då såg jag att mina händer framför allt lämnar en del att önska. De lever sitt eget liv ibland och jag behövar böja armarna mer för att få en bättre handställning. Men när Kalle sköter sig såhär bra kan jag ju börja jobba mer med min ridning och inverkan.

Det var bara i slutet, då han blev lite trött, som han gjorde två slängningar åt sidan, båda i trav och den första lite snabbare, den andra knappt märkbar. Men det var inget som fick mig ur sadeln på något sätt och jag kunde bara lugnt rida vidare. Sedan skrittade vi av på lång tygel. 

Det ska bli så kul att se hur det här utvecklar sig, men just nu känns det superbra!

Här kommer lite bilder från dagens pass!












Och hur gick det med bajsproven? Jo, varken Kalle eller Bosse hade bajsat i boxen. Däremot fanns det färskt Kalle-bajs i paddocken, så det fick jag tag i. Bosses bajs fick jag hämta i skogen där han gjorde ifrån sig när vi var ute. Så nu ligger det i kylen (fräscht) så ska jag bara försöka komma ihåg att posta det imorgon!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar