Sidor

torsdag 15 september 2022

Kvällsmörker och Guld-Kalle

Den intensiva veckan har fortsatt, det är inte många pauser jag har fått denna vecka. Men samtidigt är det kul när det händer saker och arbetsveckorna går snabbt.

Igår hämtade jag ut Bosses medicin och avmaskningsmedel till både Bosse och Kalle. Jag red också Bosse en runda efter att ha fått kämpa lite med att få in honom från hagen. Han var nämligen väldigt arg och jag fick använda Kalle som sköld för att kunna få på Bosse grimman. Men sen gick det bra.

Han var rätt så pigg och verkade inte direkt ha ont någonstans igår heller. Jag gav honom först Metacam och sedan avmaskningsmedel innan jag kände igenom honom utan att hitta några tecken på smärta någonstans. Så jag sadlade och red ut en runda. Det fick bli reflexer och pannlampa, det skymde rätt bra när vi kom ut och hann precis komma hem innan det blev helt mörkt ute.

Till en början rörde han sig lite stelt i skritten, men sedan började han skritta igenom hela kroppen och kändes rätt pigg ändå. Vi tog bara en kort runda i hemmaskogen, men det var ändå fint att komma ut lite. 

När vi var klara stod Pelle och Kalle bakom stallet i vinterhagen, det var precis att jag såg dem när jag kom ut med Bosse. Så då passade jag på att ta in Kalle och ge honom avmaskningsmedel också. Dock tror jag att han lyckades spotta ut det mesta tyvärr, men de ska få en omgång till om en månad för att de har så mycket maskägg. Hoppas verkligen att det hjälper!

Suddig bild i dåligt ljus

Efter Bosses eskapader igår när jag skulle hämta honom beslutade jag mig för att hämta alla tre när jag skulle iväg och träna med Kalle. Så jag tog grimma på Pelle och Kalle så fick Bosse gå lös, vilket gick bra. Han såg inte riktigt lika grisk ut som igår, men jag vågar inte utmana honom.

Han fick Metacam igen och den här gången öppnade han munnen när jag sprutade in det så det studsade liksom ut och över halva mig, men det mesta fick han i munnen iaf. Inte helt lätt det där!

Jag gjorde i ordning Kalle för träningen och jag gick bort med honom till Linnarp. Han är fortfarande lite spänd på vägen dit så jag tänkte att det inte var värt att riskera någonting. 

Ponnysarna som tränade före oss var ute idag, men eftersom det blir mörkt vid 8 och jag börjar träna halv åtta så red jag i ridhuset. Första för hösten, nu kommer vi att tillbringa massa tid där!

Kalle var hyfsat lugn, det var någon häst som gnäggade utanför som han brydde sig om lite, men han var i grunden lugn och jag gick runt några varv innan jag satt upp. Han kändes väldigt lugn och fin när jag väl kom upp på ryggen och jag försökte fokusera framåt. Inte tänka på att han kanske tänkte vända.

Men han var så grymt fin idag! Skritten var bra, hyfsad framåtbjudning. Traven var helt fantastisk! Bästa framåtbjudningen där på länge! Och jag kunde sitta ner en hel del utan att han började slänga med huvudet. Vi red lite öppnor och någon skänkelvikning och så fick jag svar på innerskänkeln i vänstervarvet igen, precis som i lördags. Det kändes helt magiskt! Och när han rundade innersidan blev hela han rund och så himla fin!

Dock blir det lite jobbigt för honom där så jag försökte fatta galopp några gånger utan att lyckas och efter det började han greja väldigt mycket med huvudet, så då tyckte jag att det räckte för dagen.

Vi hade galopperat lite i högervarvet, dock var det svårt att få ut honom mot väggen och det blev en väldigt liten volt, men han kämpade på. Han tycker nog att det är lite jobbigt att gå där så rund och fin och då vill jag inte pusha för mycket. Jag är så nöjd med att han var så himla fin att rida och kontakten med munnen var helt fantastisk under i princip hela passet. Nu tar det nog ett tag för honom att bygga nya muskler när han går som han ska, så jag får ta det lite lugnt.

Men himla kul att han var så fin! Han gjorde bara en slängning, men den var inte värre än att jag satt kvar och sedan kunde rida vidare. Jag tyckte att jag lyckades rida ganska avslappnat och beslutsamt och kände mig hyfsat trygg, vilket såklart gjorde Kalle lite tryggare. Nu har vi verkligen någonting riktigt bra att bygga vidare på under hösten! Skoj!

När jag kom hem igen hade Pelle lagt sig ner och Kalle såg ut som om han tänkte somna på gången. Även Bosse såg lite mör ut. Det har kommit ytterligare 20 mm regn under dagen, så jag tänkte att de kan få sova inne på torrt och fint underlag. Det är de väl värda!

Trött Bosse


Världens sötaste Kalle!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar