Sidor

fredag 20 juli 2018

Stängsel

Förra veckan satte vi lite stolpar och jag spikade isolatorer till en ny hage bakom vinterhagen. Tanken med denna hage är att sommarhagen ska få vila och om det kommer regn så ska gräset få växa till så att det går att ha hästarna där lite senare i höst för att fördröja behovet av grovfoder.

Jag har sedan gått och väntat på att det ska bli en dag med lite svalare väder, men den dagen verkar inte dyka upp, så idag gjorde jag slag i sak och tog med mig motorsågen för att såga ner sly som var i vägen för det kommande stängslet. Magnus tog röjsågen och vi började från varsitt håll utmed stolparna.

Det är mycket hassel där i kullen och jag hatar verkligen hassel! Det är ett jäkla ogräs och svårt att såga ner eftersom grenarna är så förbaskat långa, så man får såga dem i småbitar för att det ska gå att hantera. Ett jäkla meck!

Eftersom det var ca 25 grader ute även idag så tog det inte lång tid innan svetten rann överallt. Men det kändes ändå ok att gå där med motorsågen och såga. Det är lite hemtrevligt liksom. Fast det är ju mer hemtrevligt när temperaturen är närmare 10 grader och under.

Till sist hoppade kedjan av på sågen och Magnus grejade lite med den, men fick ingen ordning på den, så vi gick hem istället. Vi var ändå klara med det vi skulle göra, så det fick vi vara nöjda med.

Sågkedjeproblem
Men det gick i alla fall bra och vi gjorde ett gott jobb, det blev riktigt fint! Och det tog inte alltför lång tid. Så därför tänkte jag att det var lika bra att hänga upp stängseltråden och göra klart. Så jag började snurra ut tråd.

Jag förstod att det inte skulle räcka med en bunt tråd, men jag hängde upp den så långt det räckte och det var faktiskt nästan hela vägen för övertråden. Sedan åkte jag till Grimetons lantmän och köpte 25 kg stängseltråd (lite märkligt mått med kg, jag hade velat ha längd...). Det var alltså fem stycken fem-kilosrullar till ett mycket bra pris.

Jag åkte hem igen och fortsatte och fick gjort klart hela stängslet! Så gött! Planen är att släppa hästarna där imorgon på morgonen. Hoppas att de kommer att trivas där! Sedan kan jag ju "roa mig" med att mocka även den hagen. Det behövs verkligen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar