Sidor

torsdag 19 juli 2018

Skoavkrängarkungarna

Igår morse gick Selma och jag en långrunda före frukost och sedan kollade vi till hästarna och gav dem vatten. De kom farandes i full galopp när jag ropade på dem.Igår var det fruktansvärt varmt och klabbigt ute. Det kom faktiskt lite regn också, två millimeter hamnade i regnmätaren. Hurra! Man får vara glad för det lilla just nu.

Men i alla fall så upptäckte jag att även Pelle krängt av sig en sko. Närmare bestämt höger bak. Jag blir så trött! Hur fasen gör de???

Det har varit väldigt dålig timing med tappskorna nu eftersom hovis åkte på semester och sedan blev hon sjuk. Men så igår hörde hon av sig och meddelade att hon var på väg. Hurra!

Så på eftermiddagen gick jag ut för att hämta hästarna och då kom de minsann inte i full galopp, nej jag fick hämta dem längst bort i hagen. Men jag "roade" mig med att leta efter skor på vägen dit. Och för en gångs skull hittade jag en!

Fynd!
Tyvärr var det en gammal framsko, troligtvis från förra året och definitivt Bosses. Den hade sidokappor och det har han inte på framskorna längre. Den var också helt vriden, så han har verkligen bänt av den!

Skoavkrängarkungarna
Flugorna var hemska igår i värmen så hästarna blev rätt nöjda över att få komma in. Precis när jag hämtade dem rullade Bosse sig och Pelle hade också gjort det. Så jag passade på att borsta dem lite och plocka flugägg från Bosse.

Det är väldigt märkligt att Bosse får i princip alla flugägg. Pelle får kanske tio-tjugo st totalt medan Bosse får närmare 50-100 spridda över hela kroppen. Jag får väl vara glad över att det bara är en häst som får många ägg för det är så jäkla tråkigt att plocka bort dem!

Jag tittade över hovarna också och de tre kvarvarande skorna ser bra ut och sitter ordentligt, men han har redan slitit dem ordentligt. Såhär ser Bosses hov ut utan sko:

Trasiga hoven
Så jäkla trist att han ska dra av sig skorna! Denna hov var ju på väg att bli riktigt fin, men nu är vi tillbaka på ruta ett igen. Suck! Lyckligtvis kunde hovis ändå sätta alla söm ordentligt så nu får vi hålla tummar och tår för att den sitter kvar! Och de andra tre skorna också ofc!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar