Sidor

tisdag 24 juli 2018

Kvällsritt

I morse började jag med att gå en runda med Selma. Det var för varmt för att springa, men hon tyckte att det var kul att få komma ut och promenera lite i skogen. Hon fick bada i grushålan först och sedan i bäcken när vi nästan var hemma. Det var hon nöjd med!

Resten av denna varma dag har jag ägnat åt att sanera huset. Ännu en sak som jag har väntat på att göra när det blir svalare, men det blir inte svalare, så det var bara till att göra trots värmen.

Jag lyckades tappa en tvålpump som var nypåfylld så hela badrummet blev fullt med tvål. Fick tvätta badrumsmattorna som också fick tvål på sig. Så det tog ett rätt bra tag att få rent hela huset, men till sist var det klart! Så skönt med ett rent hus!

Dagen var i princip slut när jag var klar med det, bara matlagning kvar att fixa så jag gjorde en zucchinigratäng och Magnus grillade en vildsvinsbit. Blev grymt gott!

Efter maten gav jag mig ut och hämtade hästarna. Dags för en uteritt med Bosse bus. Inte så busig idag, han var så lugn och fin! Jag fick plocka nya flugägg och sedan sprayade jag hela honom med flugspray. Den här gången brydde han sig faktiskt inte om det alls.

Och för andra gången någonsin lyfte han vänster bakben normalt utan att dra upp det och hålla på när jag skulle kratsa hoven. Så duktig!

Han började skritta med bra energi, men jag märkte snart att han inte var riktigt på topp. Värmen och det dåliga betet tar ut sin rätt nu. Men vi traskade i alla fall upp i Obbhultskogen och sedan vidare upp mot Åkulla. Det var en så fin kväll! Helt vindstilla och fortfarande jättevarmt när vi kom iväg vid halv nio.

Fin kväll!
Han skötte sig väldigt bra och var väldigt modig i skogen även på ställen där han brukar vara lite stissig. Han vände faktiskt när han fick syn på en vak-koja som var nyutställd, men han gick snabbt förbi den när jag fick vänt tillbaka honom.

Vi red vidare upp över Flähult och sedan hemåt. Det tog nästan 1,5 timme och det blev 11 minuter trav, 1 minut galopp och resten skritt (enligt Equilab). 10,4 km var rundan.

När vi kom tillbaka svampade jag av honom och smorde in hovarna. Sedan släppte jag ut dem i hagen igen. Imorgon ska jag släppa dem i den nya hagen igen och hoppas att de stannar där då. Vågar inte släppa dem där nu ifall de ska spränga staketet igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar