Sidor

fredag 29 juli 2016

Rullskidor och kantareller

Idag ringde klockan vid sex igen. Jag drog mig lite, men såg att solen sken så det var inte så svårt att gå upp trots att jag var tämligen trött. Jag åt två ägg och sedan tog jag bilen en liten sträcka för att komma ut på asfaltsväg så att jag kunde dra iväg på rullskidorna.

Det var helt underbart ute, solen sken, det var ganska svalt och jag var rätt ensam ute i "världen". Jag tog Linnarpsvägen ut till Tvååkersvägen och svängde sedan in på Källängsvägen. Stakningen satt fint. Det känns så lätt att bara rulla iväg. Så otroligt stor skillnad mot förra året!

Jag körde fem km sedan vände jag. Hemåt var det lite tyngre, svag motvind. men det gick ändå bra. Jag blir inte så sliten längre och kilometrarna bara tickar på. Det blev ett bra distanspass, jag kände mig nöjd! Men jag inser också att jag behöver ha vatten med mig när jag kör längre sträckor, så på nästa långpass får vätskeryggan hänga med!

Jag fick ihop lite mer än en mil och jag var ute i drygt 45 minuter.

Efter passet! Svettig och nöjd!

Efter rullskidturen åt jag lite frukost igen och förberedde mig för att gå ut och lägga mig på altanen i solen. Helt underbart! Jag slumrade till lite, läste och lyssnade på Sommarprat. Så gött!

I eftermiddags kom Christoffer, Hanna och lilla Abbe (drevervalpen). Abbe och Helga busade på bra. Selma var sur. Men Abbe fick igång henne också lite genom att skälla tillbaka på henne när hon försökte skrämma honom. Men till sist, när han blev lite väl modig högg hon till honom och lyckades pierca läppen på honom! Hoppas att han blev lite lugnare...

När de hade åkt tog vi med oss vovvarna till skogen för att kolla ifall det fanns någon svamp. Jag har ju sett många svampplockare via sociala medier den senaste tiden. Men i våra skogar har svamparna lyst med sin frånvaro.

Dock hittade vi en massa kantareller idag! Så underbart! Vi var inte ute på något särskilt stort område, så det gick snabbt att hitta dessa godingar!

Jam jam!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar