Sidor

tisdag 26 juli 2016

Härlig semesterdag!

Igår började jag dagen på Simstadion. Ett skönt simpass på morgonen. Tyvärr gick mina Zoggs Predator simbrillor sönder efter 300 meter. Jäkla skit! De hade ju polariserade glas, vilket gjorde dem mycket bra att ha i solen. Lyckligtvis hade jag fler brillor i väskan, så jag fick gå upp och hämta dem, det går ju inte att simma utan brillor!

Trasiga ;(
Det gick inte alls lika bra med de andra brillorna, utan polariserat glas. Solen var stark för mina ögon! Men jag kämpade på och fick ihop 1500 meter. Halva sträckan i ICA-klassikern avklarad, alltså:).

Det var rätt skönt att simma, vattnet svalkade skönt efter några varma dagar!

Ett vatten som inte svalkade lika mycket var det i Björkasjön, där vi var och badade med vovvarna i söndags kväll... Det var så varmt! Jag har aldrig varit med om att det någonsin har varit så varmt i en sjö! Ville aldrig gå upp!

Selma och Helga gillade också vattnet, lilla supertaxen simmade som en galning! Hon älskade det! Vår gamla tax var inte mycket för vatten, så det var en positiv överraskning att hon gillar det så mycket!

Super-simmar-taxen!
När jag kom hem från simstadion beslutade Magnus och jag oss för att ta cyklarna ner till Olofsbo, där Elinore och Jocke befann sig. Efter frukost och många om och men kom vi så äntligen iväg! Mitt i den varmaste delen av dagen. Som tur var höll sig solen bakom de tunna molnen och vi hade lite vind som svalkade oss.

Dock var det lite söndagspromenadstempo, så det tog lite väl lång tid, tyckte jag... Men vad gjorde det, när vi kom fram lagom till framdukad lunch:). Snabb lunch och på med bikinin, så stegade vi ner till stranden. Jag lade mig och solade och Magnus fiskade krabbor med barnen. Ett härligt dopp blev det också i det fina havet! 

Det var faktiskt första gången jag badade i Olofsbo. Jag har ju ridit där många gånger när jag var turledare för ett islandshäststall där nere för 100 år sedan... Men det var i alla fall jättefint, lite långgrunt, men man behövde inte gå överdrivet långt. Klart, fint vatten. Ingen tång. Inga maneter. Då uppskattar jag verkligen havet!

Efter badet fikade vi lite och gick sedan och handlade till kvällens grillning. Vi avslutade med att käka lite och sedan vände vi hemåt igen. Vi kom iväg vid nio-tiden, vilket var i grevens tid, då vi inte ville cykla när det var mörkt eftersom vi saknade lampor och reflexer.

Den här gången hade Magnus lite mer tryck i benen och det gick i betydligt bättre tempo! Så vi lyckades komma hem precis innan mörkret kom!

Cykelturen hem gick bra, det enda som var lite läskigt var när vi precis hade kört förbi Torstorp, vi tyckte båda att vi såg en katt som sprang över vägen. Jag såg att den var kvar i diket och tänkte att det var lugnt. Helt plötsligt vänder den och springer tillbaka över vägen, när vi är i höjd med den, och den springer precis framför mig. Då ser jag att det är en grävling! Och den var bara en hårsmån (bokstavligt talat) från att bi överkörd av Magnus!

Jag skrek till när jag såg vad det var och satte en stackars häst i sken... Men åh, vad glada vi var över att vi missade grävlingen! Det kunde gått riktigt illa! Jäkla korkade djur! Den kunde väl stannat där den var!

Hemresan gick i alla fall en kvart snabbare än nerresan. Då hade vi 137 i höjdökning jämfört med 81 på vägen ner. Sträckan blev nästan exakt den samma, trots att vi tog lite annorlunda väg hem.

Det var härligt att cykla på kvällen. Det var fortfarande ljummet, men den tryckande värmen som vi har haft förmånen att ha några dagar var på väg bort. Cykel är ett fantastiskt sätt att transportera sig på. Vi fick ihop totalt 64 km denna dag. Inte illa!

När vi kom hem var det gott att gå och lägga sig och jag somnade nästan med en gång! 

Totalt sett blev detta en perfekt semesterdag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar