Sidor

söndag 24 juli 2016

Lite fix till växthuset...

Igår hade vi en sådan där lat dag igen. Vi tog bilen och släpet till IKEA. Den här gången blev det i Bäckebol, eftersom den fåtölj jag skulle ha i växthuset inte fanns på IKEA Kållered. Jag fick bara med mig en fåtölj sist jag var på IKEA, eftersom jag inte hade släpet med mig, och jag vill ha två fåtöljer.

Vi har aldrig varit i Bäckebol förut, så det var ju en ny upplevelse. Det är väl lite mindre än Kållered och inte riktigt lika många showrooms, men jag tyckte att det kändes rätt lagom ändå.

När vi så kom till tagsjälvlagret och skulle ta den där fåtöljen blev jag tveksam. Det fanns två kvar, varav den ena var skadad, så den ville jag inte ha. Men den andra hade inte riktigt den färg som den fåtölj som jag redan har. Den som jag har är grå, men de som fanns på Bäckebol var mer bruna i färgen. Jag ville inte ha någon brun fåtölj, så de fick bli kvar. Jag får helt enkelt invänta att de kommer in i Kållered.

Däremot hittade vi de utemöbler (modell Äpplarö) som jag hade spanat in för att ha i växthuset. Ett väldigt smidigt möblemang som går att fälla ihop. Fyra stolar och ett klaffbord. Vi fick köpt lite dynor och annat småkrafs också.

När vi tagit paketen insåg vi att vi inte hade behövt ha släpet med oss... Kul...

När vi kom hem åt vi och sedan slocknade jag på soffan och Magnus i sängen. Så jäkla trött jag var! Vi kom till liv vid sju-tiden igen, då var det lagom att äta igen...

Efter maten tog jag tag i att få ihop möblerna. Man kan ju tro att ihopfällbara möbler är ihopfällda i paketet, men nej, det skulle såklart skruvas.

Det tog dock inte lång stund, så jag kunde snart prova hur det blev...

Bord och stolar!
Det blev riktigt bra, tycker jag! Det kommer att bli perfekt att sitta där och äta sedan när det blir lite svalare ute. Vi har ju inget uterum, så växthuset får bli det istället.

Det bästa av allt var att grejerna knappt tar någon plats när man fällt ihop dem!

Smidigt!
När jag skruvade ihop möblerna hittade jag en liten lapp som fick mig att skratta högt...

Tack för upplysningen...
Ja, det är verkligen tur att jag fick reda på detta, så att jag inte ställde ett parasoll på bordet som jag hade tänkt! *ironi*. Ibland undrar man. Finns det verkligen någon som har kommit på idén att ställa parasollet på bordet? Annars hade väl IKEA inte behövt påpeka att man inte ska göra det...?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar