Sidor

torsdag 28 juli 2016

Back in the saddle!

Idag var det ganska molnigt när jag vaknade och när jag drack mitt morgonte tittade jag lite på Horse and Country på TV:n och blev då väldigt sugen på att ta en sväng med hästarna. Eftersom Bosse endast har en sko kvar och min hovslagare är upptagen hela denna vecka, så tänkte jag hoppa upp och rida Pelle.

Det måste vara ett år sedan eller så, sedan jag satt på hans rygg. Det lilla jag har ridit, har jag prioriterat Bosse och Pelle har fått stå tillbaka. Men jag har länge varit sugen på att även rida igång honom. Det är dock väldigt svårt att hinna med att hålla igång två hästar (tillräckligt svårt att hålla igång en) när man jobbar mer än 100% och även vill hålla igång sig själv fysiskt.

Men nu har jag ju semester och lite mer tid. Så jag tog på mig ridkläderna, gick ut och hämtade hästarna i hagen. Jag ledde bara Pelle och de andra två hängde på. Bosse hade bråttom i vanlig ordning, men blev stoppad vid grinden i vinterhagen. Där lyckades han fastna med svansen i fjädergrinden, drog med sig den ut i hagen och sedan släppte den och slog tillbaka. Som tur var fanns ingen i vägen när den slog tillbaka och situationen löste sig på bästa sätt!

Pelle var så nöjd med att bli lite ompysslad i stallet. Jag tunnade ut och klippte hans man. Den var väldigt lång, fasen vad den växer... Så han blev så snygg så! Tyvärr hade han tappat sömmen på insidan av höger baksko, men den satt rätt bra ändå. Hovväggen har tyvärr gått sönder, så jag vågade inte försöka få i någon ny söm.

Men vi kom ut i paddocken med alla grejer på! Jag gick några varv med honom och han verkade lugn, så jag satt upp.

Vi skrittade några varv. Lite stel är han ju, inte så konstigt, men han skrittade på rätt bra på lång tygel. Så fort jag tog tyglarna krullade han ihop sig, jag fick ingen kontakt med munnen på honom och energin försvann. Lite typiskt Pelle. Jag försökte få honom att gå framåt och ta stöd i min stadiga hand.

Jag växlade lång tygel och kort och till sist tog han ändå lite stöd och började slappna av. Han fick även trava lite. Det gick rätt knackigt till en början och när jag försökte få honom att flytta undan skänkeln på volten, fattade han galopp. Haha, lilla Pelle, så känslig!

Jag växlade trav, skritt, volter, halter och till sist blev han faktiskt mycket bättre! Så kul!

Det hade faktiskt varit kul att kunna rida honom lite mer regelbundet, han är en väldigt välutbildad häst som kan många saker och rörelser, och väldigt känslig att rida och därmed kul att rida!

Jag filmade lite och satte ihop en film på Flipagram med lite passande musik!

Medans vi var i paddocken sprack molnen upp alltmer och jag ville lägga mig och sola, så Bosse fick stå över idag. Det blev istället några sköna timmar i solen på altanen!

Efter det skulle jag åka och hämta ett paket i stan och så var jag sugen på fisk, så Magnus följde med och vi åkte till Breared, där vi hittade en ihoprullad rödtunga fylld med lax och fetaost. Det lät gott, så det köpte vi.

Jag har ett ganska ansträngt förhållande till fisk efter dåliga barndomsminnen, men jag försöker att "lära" mig att äta det mer och mer. Lax har alltid fungerat för mig och jag älskar att slänga in en laxsida i ugnen med hemmagjord romsås till, så gott! Även panerad stekt torskfilé har jag alltid kunnat äta. Men jag skulle vilja äta mer fisk och jag tycker att vi borde kunna göra det åtminstone en gång i veckan. Så jag försöker utöka repertoaren. Häromdan åt jag faktiskt havskatt hos svärmor och det gick också an!

Vi slängde in rödtungan i ugnen tillsammans med potatis. Jag kokade lite rödbetor som jag strödde fetaost över (grymt gott!) och gjorde en avokadoröra. Eftersom det var rätt sent när maten var klar (strax efter åtta) var det lagom att sätta sig i växthuset. Vi invigde det nyinköpta Äpplarö-möblemanget från IKEA.

Det blev en riktigt fin måltid och det var helt underbart att sitta i växthuset! Så mysigt! Vovvarna gillar också växhuset, så mysigt att ha med dem!

Framdukat!

Växthus-vovve
Det blev en bra avslutning på denna dag, nu ska jag snart gå och lägga mig! Imorgon blir det rullskidor på morgonen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar