Sidor

onsdag 20 juli 2016

Rullskidkurs #2

Denna dag började med att Magnus och jag tog en morgonpromenad med Brasse, som är här på pensionat. En ganska varm morgon, men molnig.

SMHI hade utlovat strålande sol och jag väntade på den ett bra tag! När jag fixade lunch sprack dock molntäcket upp och jag kunde äntligen få njuta av den!

Eller njuta och njuta, jag klippte gräset. Perfekt sätt att bli solbränd på. Och svettig! Jäklar vad varmt det blev när solen kom fram!

En kort stund fick jag över till att ligga på altanen innan det blev dusch och sedan in till stan för rullskidkurs.

Idag höll vi till i Påskbergsskogen, intill dammen, där vi körde vårt pass.

Vi började med uppvärmning och då körde vi bl.a. utfallssteg. Vi körde också stakning med låsta armar, endast magjobb. Och så körde vi stakning med bara armar, utan att använda magen, grymt svårt, men kul!

Vi fortsatte att öva stakteknik. Vi blev också filmade. Då fick jag se att jag vevade fram stavarna onödigt mycket, så det ska jag sluta med...

Vi testade också lite diagonal och stakning med frånskjut på slutet. Och så körde vi bromsning med plogning och ut i gräset.

En bra genomkörare! Bra ideer till kommande pass och mer självförtroende på rullskidorna! Och såklart, grymt kul! Bara en gång kvar nu...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar