Sidor

onsdag 6 juli 2016

Rullskidkurs (igen)

Idag, efter jobbet, var det dags för rullskidkurs igen. Så himla kul! Träningsvärken hade lagt sig något jämfört med igår, men magen och triceps kändes ändå av lite grann. Men det är ju bra när man ska "hitta" sina muskler:).

Det var ny grupp, nya ansikten, men samma tränare, Jonas från Klassisk sport. Denna gång var alla helt ovana vid att åka rullskidor, men jag behöver ju träna på samma saker som de, så det spelade ju ingen större roll.

Vi körde lite fram och tillbaka på parkeringen vid Sparbankshallen, tränade på bromsning och stakning. Bromstekniken sitter inte helt och hållet för mig än, det tar lite lång tid för mig och jag har lite svårt att bedöma hur lång stoppsträcka jag behöver, så jag fegar gärna lite och bromsar flera gånger istället. Men det funkar ju bättre än vad det gjorde första gången jag gick på rullskidkurs.

Vi körde lite stakning med stela armar och sedan körde vi teknikövningar. Köra runt i en cirkel, köra på en skida, korsa skidorna och köra runt i en tightare cirkel. Mycket bra övningar som man kan göra med jämna mellanrum. Efter att man har gjort dem känner man sig säkrare på skidorna!

Vi avslutade med stakträning och nu tycker jag nog att jag börjar få till "gunget" upp på tårna. Dock är det ju en stakteknik som man kan hålla när man kör lite högre tempo, typ intervaller. För långdistans blir det lite annorlunda teknik.

I vanlig ordning gick det 70 minuterna riktigt snabbt och jag hade jättekul! De andra som var med var jätteduktiga, trots avsaknad av erfarenhet av rullskidor! Jag är så glad att jag fick den här möjligheten att hänga på en gång till. Snart kanske jag kan åka som den här tjejen... :)




Två gånger kvar nu. Vi kommer att ha två veckor mellan passen, vilket jag tycker är bra. Dels för att det betyder att jag inte missar andra gången som då blir nästa onsdag, men också för att jag då får mer chans att hinna träna hemma emellan. Då hinner kroppen vänja sig mer vid stakningen och åkningen så att jag inte blir så förbaskat trött.

Och hur gick det med träningsvärken då? Jo, det gick bra. Jag var lite trött i fötterna och vristerna, men stakningen funkade väldigt bra. Förhoppningsvis blir det mindre träningsvärk imorgon!

Nu är det inte långt kvar till Vansbro Tjejsim. Jag vill bara gå i mål där och kunna lägga Tjejklassikern bakom mig och satsa fullt på Tjejvasan 2017. Älskar rullskidorna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar