Sidor

onsdag 13 juli 2016

Löpning, hästar, rullskidor

Efter några dagars roadtrip efter Vansbrosimningen valde vi att åka hemåt igår. Vi kände oss nöjda med roadtrip-livet och längtade hem:).

Hundarna blev förstås lyckliga när vi kom och hämtade dem, även om de såklart har haft det bra hos sina hundvakter. Det var mysigt att gosa med dem igen.

Det bästa med att komma hem var ändå att få sova i sin egen säng! Så gött! Förvisso var de två senaste sängarna väldigt sköna. men inget slår den egna!

Jag vaknade strax efter sju i morse. Utvilad och pigg. Perfekt morgon för en löprunda före frukost. Selma började yla när hon hörde att jag plockade bland löparkläderna och blev helt överlycklig när hon insåg att vi faktiskt skulle ut och springa.

Vi tog banvallen och Linnarpsvägen. Lagom för ca 5 kilometer. Det var rätt blåsigt och det var skönt att vinden kylde lite. Det kändes bra att springa. Jag har ju inte sprungit så mycket det senaste, och definitivt inte före frukost, så det var lite spännande att se hur kroppen skulle reagera.

Morgonrunda med glad vovve
Jag tänkte springa ca en halvtimme eller fem kilometer. Men det kändes så bra att jag fortsatte och avslutade inte förrän i helvetesbacken. Då kände jag mig nöjd! Jag märkte inte av den låga energinivån särskilt mycket, men när jag väl kom in så blev jag grymt hungrig och det var väldigt gott med frukost!

Dagens löprunda
Efter frukosten tänkte jag gå ut och sladda paddocken. Men just då kom världens ösregn, så jag stannade inne och kollade på gårdagens avsnitt av Midsomer murders. När det var slut var det uppehåll och jag och Selma stack ut i traktorn.

Eftersom jag inte har ridit på länge så var det väldigt mycket ogräs i paddocken. Det såg mer ut som en gräsbana än en grusbana. Men efter massor av varv med slättharven och med pinnarna nedåt, såg det betydligt bättre ut!

Sladdar i paddocken...
Efter lite lunch gav jag mig så ut med hästarna. När jag ropade på dem kom de för en gångs skull travandes mot mig. Tyvärr såg inte Bosse helt ren ut när han travade... Och så fattades det två skor. Höger fram och vänster bak. Så jäkla typiskt!

Det var inte mycket av de två hovarna som var kvar. Det blir inte lätt att få nya skor att sitta. Skit också!

Men jag kollade igenom honom och det satt inga söm kvar i hovarna. Han var inte heller varm någonstans, så jag beslutade mig för att tömköra honom för att se ifall jag kunde se några orenheter.

Han var jätteduktig att tömköra idag. Han har ju varit lite tjurig både i ridningen och tömkörningen, men idag var det inga problem. Det gick jättebra! Jag tyckte nog att han gick orent i traven. Till en början, men sedan blev det bättre. Och efter att han fått galoppera såg han ren ut igen. Kanske hovöm?

Galopp i tom!
Trav
Jag var jättenöjd med honom, det blev ju bara ett kortare pass, men han skötte sig exemplariskt. Efter att han var klar tog jag Pelle på en liten promenad. Han var lugn, men det blev lite drama vid en kohage, då han började springa och korna (såklart) sprang efter. Sedan var det något osynligt som fick honom att ta lite extraskutt. Annars gick det fint med honom också! Han verkade nöjd med att få komma ut lite!

Efter hästarna kände jag ett sug efter att rulla lite skidor. Så jag lastade bilen, åkte och handlade lite och körde sedan ner till Tvååker. Jag tänkte att det var bra att börja med ett platt pass, så jag tog rundan runt Moarna, som Magnus och jag körde några gånger förra året.

Till en början var det väldigt lätt. Lite nedförslut, medvind. 4:07 och 3:40 gick de två första kilometerna på! Mycket bra! Jag tror minsann att den där rullskidkursen har gjort ordentlig nytta!

Dock saknas överkroppsstyrkan och efter fyra kilometer började jag få mjölksyra i magen. Ja, jag kommer att ha rejäl träningsvärk imorgon! Även tricepsen kändes av! På slutet minskade farten lite, men detta var mitt snabbaste, sett till medelhastighet, skidpass någonsin! Så det känns riktigt bra!

Nu när tekniken sitter bättre är det styrkan och uthålligheten som behöver stärkas. Så mer rullskidåkning kommer det att bli!

Snabb idag!
Så summa summarum har jag alltså fått ihop två träningspass och två pass med hästarna. Känns riktigt bra! Det känns verkligen som om jag har fått gjort mycket idag! Jag har ju inte stressat mig igenom denna dag, utan hunnit slöa lite emellan aktiviteterna. Men jag kommer att sova gott i natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar