Sidor

söndag 22 mars 2015

Vasalopp och isvindar

Idag var det dags för anmälning till Vasaloppet. Eller egentligen bokning av Vasaloppet. Jag skulle hjälpa en person i min närhet att skaffa plats till Vasaloppet 2016. Jag konstaterade att min Garmin-klocka gick exakt efter Fröken Ur och jag hade laddat med denna hemsidan i god tid:

Bokning på G
När min klocka slog 09:00:01 tryckte jag på "ladda om", sidan uppdaterades, jag fyllde i alla uppgifter och tryckte på knappen. Nervös väntan innan jag fick beskedet om att det var bokat. 42 sekunder tog det. Och 42 sekunder efter det var det fullbokat! 84 sekunder tog det alltså innan platserna var slut! Helt ofattbart!

Så nu väntar vi på anmälningskoden, som ska komma imorgon, och sedan blir det anmälning på riktigt! Så himla kul! Jag ska alltså vara support hela loppet igenom. Och peppa med träning såklart!

Själv fick jag min bokningskod till Tjejvasan i fredags. Så jag gick in och anmälde mig idag med hjälp av den. 0 kronor att betala. Härligt! Nu finns det ingen återvändo!


Efter denna spännande morgon kunde jag och Selma ge oss ut och springa. Vintern har kommit tillbaka igen. Ingen snö, men så jäkla kallt! Vi sprang banvallen västerut, vidare förbi Källäng och mot Grimeton. Vi hade rak motvind hela jäkla vägen till Grimeton (8km). Och vinden var verkligen iskall! Det var så kallt att tungan nästan frös!

Men när vi vände hemåt sedan så blev det mycket bättre med vinden i ryggen. Det kändes faktiskt helt ok att springa långt idag. Inga gångpauser, bara löpning hela vägen. Jag lyckades faktiskt hålla 6:14-tempo i medel. Riktigt bra! 6 av de 16 kilometerna höll jag runt 6-minuterstempo utan att det kändes särskilt ansträngande. Och fyra av de kilometerna var efter 10 km. Asfalten kändes inte av alltför mycket heller. Nöjd med det är jag allt! Hoppet om att hålla för Göteborgsvarvet ökar!

Jag har faktiskt vilat sedan i fredags morse då vi spelade volleyboll på jobbet. Det är lustigt att jag kan träna nästan varje dag utan att få någon nämnvärd träningsvärk. Men så fort jag gör något annat än det jag brukar göra får jag grym träningsvärk. Jag var helt slut i kroppen igår. Körde in några lass ved, men fick så ont i ryggen att jag fick avbryta. Jag hade också tänkt göra i ordning de två nya odlingslådorna som jag har köpt, men det orkade jag inte heller.

Jag konstaterade att jag på kvällen hade ont i halsmusklerna på framsidan av halsen! Förutom lår, vader, ömma underarmar. Mycket märkligt! Men det var jäkligt kul att spela volleyboll, vilket jag inte har gjort sedan jag gick i gymnasiet. De gamla takterna satt i, iaf i servarna:).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar