Sidor

fredag 13 mars 2015

Cykelpremiär!

Idag var det cykelväder. Strålande sol (idag också, börjar bli tjatigt nu...), inte så mycket vind och torrt och fint.

Det var lite jobbigt att behöva lämna Selma hemma, som ju fick följa med förra gången jag cyklade. Hon var mycket ledsen över att behöva vara i hundgården istället för att få följa med. Men hon kan ju såklart inte hålla mitt tempo och orkar inte heller distansen.

Det började väldigt bra när jag med vinden i ryggen cyklade mot Tvååker. Precis innan Grimeton fick jag en grävmaskin efter mig och gav mig fasen på att inte släppa förbi den, vilket jag inte heller gjorde. Men jag cyklade på rätt bra och benen kändes starka och fina!

När jag sedan svängde vänster i Himle-rondellen så slog motvinden mot mig med full fart och min egen fart gick ner ganska rejält och det började bli tungt. Men jag kämpade på och när jag kom till Dagsås stannade jag till och tog en energi-gel. Det gjorde att jag blev pigg igen och kunde fortsätta mot Åkulla.

I Åkulla stannade jag vid min skog, inspekterade lite så att det inte var nedskräpat (campingsäsongen har ju inte börjat än, men bäst att kolla ändå) och tog lite mer energi där.

Sedan susade jag ner för Axelidbacken i 50 knyck (så härligt) och sedan var det bara att defilera hem.

Jag kände mig ovanligt stark för att det var första rundan på säsongen. Jag har ju inte cyklat ordentligt på riktigt länge. Vissa säsongpremiärer har jag inte orkat alla backar ens, men idag hade jag inga sådana problem. Gott tecken!

Cyklingen kräver lite tillvänjning för att det ska kännas riktigt bra, speciellt för bakänden av kroppen. Jag kände redan efter halva rundan att jag kommer att veta exakt var mina sittben är någonstans när jag hoppar upp på hästryggen imorgon:). Nu gäller det att få till cyklingen med allt annat. Snart är det ju sommartid och då får man ju lite mer tid på kvällarna.

Och så har jag faktiskt tänkt att cykla till jobbet en dag i veckan. Jag har ju ca 3,5 mil enkel väg så det blir ett bra pass. Det är bara lite svårt att veta vilken dag som passar bäst. Måndagar kunde varit en bra dag, men jag vill ha fräscha ben till tisdagsintervallerna. Onsdag skulle kunna funka, men då måste jag släpa med datorn hem eftersom jag jobbar hemifrån på torsdagar. Och så vill jag hinna simma på onsdagar. Fredag skulle kunna vara en bra dag, men då måste jag släpa datorn till jobbet.

Jag får väl helt enkelt testa en dag och se hur det funkar... Jag vet iaf vilken väg jag ska cykla!

Gammal bild från när cykeln var ny:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar