Sidor

söndag 1 mars 2015

Långpassväder

Februari avslutades igår med en känsla av att våren var på ingång. Mars började idag med att tydligt tala om att vintern ännu inte är slut. Blåsigt och horisontellt snöfall!

Igår vaknade jag med en känsla av att någonting var på gång i halsen, inget halsont, men en sådan där retlig kittling. Idag fick jag bekräftat det jag misstänkte, ont i halsen och förkylning på gång. Har blivit utsatt för alldeles för många förkylda människor, framför allt på jobbet.

Det betyder ju såklart att det inte blev något långpass som planerat idag, men med det här vädret, känns det nästan lite bra...

Jag kallar detta för långpassväder eftersom det irriterande många gånger har varit just sådant här väder (eller regn) så fort jag ska springa långt. Trist är det!

Snö:(
Men jag tänkte att jag i alla fall skulle kunna gå en långrunda med Selma så att vi ändå fick röra på oss lite grann. Så jag gav mig ut i snöstormen.

Där det blåste motvind var det riktigt jobbigt. Snön piskade i ansiktet och det var bara till att sänka huvudet för att slippa få in snön i ögonen. När vi kämpat en stund i snöovädret insåg jag att jag inte skulle orka gå en såpass lång runda som jag hade tänkt och svängde av hemåt istället.

Vi fick ihop drygt en timmes promenad, och det var otroligt skönt att komma in i värmen, dra av sig alla blöta kläder, ta på sig torra och krypa ner under filten i TV-soffan. Nu laddar jag för 5-milen som avslutar årets skid-vm. Heja Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar