Sidor

onsdag 4 mars 2015

Grym timing:(

Fy, vilken läskigt förkylning jag har åkt på! I måndags jobbade jag som vanligt, dock med väldigt ont i halsen och stämband som inte ville vara med. Natten till igår sov jag enbart några få timmar då jag hostade konstant. Tog Bisolvon, men det hjälpte inte överhuvudtaget. Trött som en gnu tog jag mig ändå till jobbet igår och lyckades tidigarelägga ett möte som jag skulle ha med en kollega som åker iväg två veckor på fredag. Så därför kändes det rätt viktigt att få gjort det mötet så att jag kunde jobba vidare med min anvisning som jag håller på med.

Det var ungefär vad jag orkade. Efter mötet åkte jag in till stan och köpte ny hostmedicin mot torrhosta och lite andra förkylnings-mediciner. Halsen blev bara värre och värre.

När jag kom hem och skulle äta lunch var det en fruktansvärd plåga att svälja och det blev bara värre och värre under dagen. Det gjorde så ont att svälja saliv att ögonen tårades varje gång! Jag undrade hur jag skulle överleva natten, då det inte fanns något som gjorde halsen bättre.

Jag tog min nyinköpta hostmedicin innan jag gick och lade mig och hoppades att det skulle bli bättre, men så fort jag lade mig ner i sängen började den jäkla hostan. Det spelade ingen roll om jag låg på rygg eller på sidan, bara hostade hela tiden. Och det gjorde ju också as-ont i halsen. Jag var uppe några gånger och drack vatten, men till sist lyckades jag somna och sova några timmar innan jag vaknade vid halv åtta i morse.

Eftersom det gjorde så grymt ont att svälja åt jag ingenting efter lunch igår, mer än mosad banan, så i morse var verkligen energin i botten och det var en plåga att mocka och fixa i stallet. Men jag lyckades i alla fall få ner frukost. Och halsen har nog blivit snäppet bättre. Det blir iaf inga tårar i ögonen när jag sväljer längre.

Vad är det med timingen då? Jo, det har ju regnat i princip konstant det senaste halvåret känns det som och nu, när jag inte kan springa och vara utomhus i samma utsträckning som jag brukar, ja då kommer såklart solen och vårvädret!

Igår sken solen, det blåste visserligen lite kallt, men det hade varit fantastiskt fint att få springa intervaller i uppehållsväder och dagsljus, som var planerat. Det blev såklart ingenting med det. Även idag skiner solen, lite moln emellanåt, men ändå, uppehåll och 5 plusgrader. SMHI har utlovat mycket sol den här veckan och upp till tio plusgrader på söndag, som normalt är min långpassdag. Det blir nog inget med det heller:(. Så jävla typiskt! Det kommer säkert att börja regna igen lagom till jag är frisk och kan springa! Så jag är jävligt bitter just nu!

Men man får göra det bästa av situationen och jag ska verkligen försöka att gå en runda med Selma idag för att få lite frisk luft iaf. Det ska visst vara bra att röra på sig ändå när man är förkyld har jag hört. Så länge man inte har feber såklart, och det har jag faktiskt inte känt av ännu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar