Sidor

tisdag 17 mars 2015

Simning och supertusingar

Igår for jag direkt efter jobbet till simhallen. Det var mest för att jag var så jäkla trött efter en dålig natt. Så tänkte jag att jag inte skulle orka göra något efter att jag kommit hem och tagit in hästarna.

Det var rätt lugnt i motionsdelen av bassängen. Vi var nog som mest fyra personer, så där var gott om plats. Jag simmade först lite lugnt bröstsim 200 meter innan jag tog flytplattan och simfenorna och gav mig iväg för att öva på den f-bannade andningen. Det gick väldigt bra och jag kunde sparka lugnt med benen och andas lugnt samtidigt som jag drog bak armen på den sida som jag andades på. Jag fick ett riktigt bra flyt, faktiskt.

Sedan tog jag bort plattan och tänkte köra med armtag. Det gick bra ända tills jag skulle andas. Får inte till det. Blä! Dessutom var jag rätt trött i kroppen efter söndagens långpass så jag hade inte riktigt rätt ork. Så jag kämpade lite innan jag gav upp och simmade några längder bröst till.

Det var iaf gött att komma hem och ha tränat och bara kunna ta det lugnt. Det blev inte sämre av att Älsklingen hade gjort mat heller, jag var ju vrålhungrig efter simningen:).

Idag stod det löpning och supertusingar på schemat. Jag är så glad att jag kan lägga in intervallpassen i klockan så att jag slipper hålla reda på tider och sträckor själv. Så himla smidigt! Bara till att springa tills klockan piper!

Passet började med 2 km uppvärmning, sedan sprang jag 400-300-200-100 meter med 30 sekunders vila mellan varje intervall. Därefter två minuter set-vila och sedan körde jag tre set till. Totalt fyra set.

Första setet gick jättebra. Kändes lätt och kul. Andra blev lite värre. 4-hundringarna är ju jobbiga. Men på något sätt känns det gött när man vet att nästa intervall är kortare än föregående. Garmin-statistiken ser ut såhär:


Training effekt 4 betyder att jag "förbättrar konditionen kraftigt", vilket såklart låter bra. Det som är så bra med supertusingar är ju att det totala medeltempot blir högre än om man hade sprungit vanliga tusingar i ett sträck. Tittar man på mitt medeltempo på intervallerna så ser det ut såhär:


Kolumnen till höger är sträckan och till vänster medeltempot. Totalt över alla intervaller blir medeltempot 4:41 min/km, vilket är ett tempo som känns ganska långt från mitt normala tempo på tusingar. Under 5 har liksom inte varit möjligt för mig. Så det är såklart kul att se ett bra medeltempo och det ger ju förhoppningar om att kunna bli lite snabbare i framtiden. Om nu kroppen håller vill säga.

Och apropå kroppen, så kändes den bra idag. Inga känningar av skador som jag kände i söndags och det är ju ett riktigt bra tecken. Jag sprang ändå nästan en mil totalt. Så på söndag kör vi ett nytt långpass och så får jag se hur det känns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar