Sidor

tisdag 10 mars 2015

Bra början på veckan!

Igår bjöds det återigen på sol hela dagen! Så när jag kom hem från jobbet var jag grymt sugen på att hoppa upp en tur på Pelles rygg. Dessutom ville jag hinna köra en sväng till simhallen och simma lite.

Jag var lite fundersam över hur jag skulle hinna, men det gick rätt bra faktiskt. Med bra planering hinner man med det mesta!

Jag slängde i mig lite egengjord müsli, yogurt och frukt, sedan ut i stallet, in med hästarna. Gjorde i ordning Pelle så att vi var ute i paddocken kl 17:10. Tanken var mest att känna på honom lite grann. Det är ju ett bra tag sedan han reds sist.

Samma lugna känsla som vi hade på promenaderna i helgen infann sig inte. Han var förvisso lugn, men väldigt pigg och det kändes som att han ville ge sig av åt andra håll än jag ville. Vi skrittade lite och sedan när vi skulle trava kändes han väldigt stel och otaktig. Väldigt oren:(.  Så de sista tio minuterna ägnade vi enbart åt skritt, avslappnat och på lång tygel.

Jag tror inte att han är halt egentligen. Han har faktiskt blivit av med sin ganska stora galla som han hade vid ena bakkotan, så han är helt ren och torr i benen. Däremot misstänker jag att han var lite missnöjd med att behöva jobba i paddocken. Så det får väl bli uteritter i framtiden. Hoppas han fortsätter att hålla sig lugn...

Vi hade iaf fint väder!
Totalt red jag bara en halvtimme, men det var fullt tillräckligt. Så klockan var bara sex när jag kom in och kunde byta kläder för att ge mig iväg till simhallen.

Tyvärr verkar simmare vara ett vanefolk och trots att det nu är mars var det mer folk i bassängen än någonsin. Lite trångt var det allt, men det blev lite lugnare när simträningen var klar och snabbanorna blev lediga. Ett par simma-i-bredd-tanter försvann iväg till en utav dem:).

Jag tänkte bara köra lugnt för att se an förkylningen så det fick räcka med 1000m, vilket tog en halvtimme. Lugnt och skönt!

Idag hade jag tänkt springa, men jag var tvungen att köra en sväng om stan och köpa foder till hästarna, så jag var hemma en halvtimme senare än normalt. Jag kände mig trött och tänkte att det nog kan var klokt att vila en extra dag. Det blir ju simning imorgon och så kommer jag att vara sjukt sugen på att springa på torsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar