Sidor

fredag 27 mars 2015

Cykeltur!

Idag var det lite halv-gött väder igen. Stundtals upp mot tio plusgrader, faktiskt och nästan ingen vind. Perfekt för ett cykelpass!

Jag käkade lite innan turen och stängde in en mycket besviken Selma i hundgården. Hon tyckte att hon skulle fått följa med, såklart. Men det går ju inte, tyvärr.

Jag styrde cykeln mot Åkulla och sprang upp på banvallen vid Flähult. Så praktiskt att ha en cyclocross så att man kan cykla på stigar och  inte bara asfalt. Jag fortsatte förbi Friluftsgården och vidare på banvallen mot Skinnarlyngen.

Helt plötsligt stod det en älg lite längre fram på vägen! Jag försökte skrika och smacka och föra liv för att skrämma den. Den hade ju inga horn, så jag misstänkte att det kunde vara en ko. Jag hann komma ganska nära innan hon äntligen blev rädd och stack och då kom där såklart en kalv springandes också. Jag är inte rädd för älgar, men har väldigt stor respekt för ko med kalv, då de är väldigt benägna att försvara sin kalv och kan attackera om man kommer emellan dem.

Sedan gick det i lite högre tempo ett tag:). Det var dock skönt att komma ut på asfalten och få lite mer fart. I Skinnarlyngen körde jag mot Köinge och sedan vidare mot Björkasjön och Åkulla.

När jag kom ut på vägen mellan Åkulla och Stegared så försvann solen bakom molnen och det blev riktigt kallt! Så det var bara till att cykla på för att hålla värmen. Men jag blev såklart nedkyld. Det enda jag inte frös om var mina fötter som var beklädda med mina varma och goa överdrag!

Drygt tre mil fick jag ihop och var ute i ca 1½ timme. Gött pass! Nu tycker jag bara att det ska bli varmare ute så att det blir lite mer behagligt att cykla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar