Sidor

lördag 7 mars 2015

Så mycket bättre!

Efter en veckas hemske-förkylning börjar nu saker och ting bli bättre! Eller jag kände mig egentligen bättre redan i onsdags kväll efter en lång härlig promenad i solskenet med Selma. Jag vaknade pigg och glad på torsdagen med en hals som nästan inte alls gjorde ont!

Jag har iaf sluppit feber den här förkylningen och det gör ju otroligt mycket för återhämtningen som blir mycket lättare! Att det dessutom har varit strålande solsken i några dagar gör också att det är lättare att återhämta sig och se framåt.

I torsdags kväll hade jag bestämt mig för att ägna mig åt hästarna i solskenet. Men jag hann precis komma ut med Bosse i longerlina när Älsklingen ringde och sa att vi skulle fakturera i alla fall. Så det blev något stressat. Men jag lät honom springa på i linan. Han vill gärna galoppera och skära kurvor. Det är lite svårt att få honom att jobba lugnt och metodiskt i en jämn volt. Något som kanske går att lösa med tömkörning istället, då man kan styra lite mer.

Han fick även en del ryck där han hoppade och studsade, gick i korsgalopp och flög iväg åt olika håll, men han blev ju snabbt trött. När han blev lite trött blev han också lugnare och kunde börja jobba lite "på riktigt". Så det blev nog ett ganska bra pass ändå.

Igår hade jag också tänkt att jobba hästarna på kvällen, men istället kom diskmaskins-teknikern (igen) för att kolla diskmaskinen igen. I helgen ville den inte köra ett enda program utan att felkoda, men sedan dess har vi lyckat köra ett annat program utan problem. Såklart kom det inga felkoder medans han var här. Så typiskt! Nu håller vi tummarna hårt för att den går som den ska!

Istället för hästar fick det bli lite trädgårdsarbete. Fräshade upp odlingslådorna, där jag i den ena hittade gräslök :)

Gräslöken spirar!
Och i den andra har jordgubbarna verkligen levt sitt eget liv och förökat sig hej vilt! Får nog bringa lite ordning där och så får det bli en odlingslåda enbart för jordgubbar. Så nu behöver jag minst två lådor till. Har mycket kul grejer som jag vill odla i sommar!

Jag klippte även ner lite rosor, tog bort granriset som vi haft vid trapporna och så mätte jag och funderade lite över altanerna. Det är inte helt lätt att veta vad som blir lagom storlek och hur det ska se ut, men jag hoppas att det ska bli bra till sist!

Idag är det lite blåsigt ute, men det börjar se ut som om solen är på g. Min näsa är fortfarande lite stickig och snorig, så ingen löpning idag, men imorgon kanske det kan bli ett pass ändå! Hästarna ska dock få lite träning idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar